Hirdetés

Minden kiderült a be quiet! Pure Base 500-ról

Ugyan a Computex óta hivatalos infónak számított, hogy létezik ez a modell, a részletes specifikációk és az árazás csak most váltak publikussá.

Hirdetés

Az idei Computexen nagy lelkesedéssel mutogatták a be quiet! képviselői a legújabb, Pure Base 500 névre hallgató ATX-es toronyházukat, a részletes specifikációkkal kapcsolatban azonban csak azt tudták nyilatkozni, hogy még nem véglegesítették őket, ezért várjunk türelemmel. A várakozásnak most vége, ugyanis a vételárat is beleértve minden kiderült az újdonságról.


[+]

A 450 x 463 x 231 milliméteres, üresen 6,95 kg tömegű ház a márkanévhez híven valószínűleg a hangok benntartása miatt lesz népszerű, ezt pedig leginkább az elő- és oldallapok zajszigetelő belső borításának köszönheti. A tetőlap szintén kapott egy adagot ebből az anyagból, de nagyobb teljesítményű konfiguráció esetén lehetőségünk van kicserélni a mágnessel rögzített fedlapot a dobozban megtalálható porszűrőre, ezzel több levegőt engedve a beltérbe. Ez bizonyára sokak számára fontos lépés is lesz, hiszen az előlap mögé beszerelt, 140 mm átmérőjű Pure Wings 2 ventilátor egyedül a lecsapott élekkel operáló előlap két oldalán kialakított szellőzőrácsokon keresztül tudja beszívni a friss oxigént, ami ugyan a hangszigetelésnek jót tesz, a komponensek hőmérsékletének már kevésbé.


[+]

Az említett légkavaróból még egy példányt találunk a hátoldalra szerelve, ha pedig ez sem lenne elég, további két 120 vagy 140 milliméteres darabbal kiegészíthetjük az előlap mögött, de a tetőlap alatt is hagytak helyet három 120 mm-es opciónak. A vízhűtést preferálóknak sem kell szomorkodniuk, radiátorból előre maximum 360, fentre 240, hátra pedig 140 mm hosszú modelleket lehet beszerelni.


[+]

A legfeljebb 258 milliméter hosszú ATX tápegység külön kamrát kapott a ház aljában, előtte pedig maradt hely egy két HDD-t fogadó, szilikon rezgéscsillapító betétekkel megpakolt acél keretnek is. 2,5 hüvelykes adattárolóknak fenntartott rögzítőpontokból összesen négyet találunk, kettőt az alaplaptálca hátoldalán, kettőt pedig egy kivehető modulon, mely – a terméket bemutató videóban látható módon – egyben a meghajtókba futó kábelek elrejtéséről is gondoskodik. A beltér másik felének méreteit illetően nem lehet panasz, a processzorhűtő magasságának 190, még a grafikus kártyák hosszának 369 mm a felső határa.


[+]

Az I/O panel a ház tetejére került, ahol sajnálatos módon a Type-C típusú USB csatlakozó hiányzik a két-két USB 3.0 Type-A és 3,5 milliméteres jack portokat felvonultató sorból.

A be quiet! Pure Base 500 szeptember közepétől lesz megvásárolható három színben, a fekete verzióért 70, míg sötétszürke és fehér társaiért 75 dollárt kell kifizetnünk. Választhatjuk a zajszigetelt acéllemez helyett edzett üvegből készült oldallappal szerelt kiviteleket is, ebben az esetben 10 dollárral kell többet kivennünk a tárcánkból.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés