Hirdetés

Olcsóbb és frissített: nem marad érintetlen a Microsoft Surface családja

A Core i5-re épülő Laptop Go az eddig modelleknél is kedvezőbb árszinten nyit, az ARM-os Pro X pedig generációt vált.

Új taggal bővül a Microsoft Surface notebookjainak sora, ráadásul rögtön egy, az eddigieknél megfizethetőbb árú példánnyal: a Laptop Go 549 dollárért rendelhető elő mától, bolti érkezése pedig október 13-án várható.

A kedvező árért persze lesznek kompromisszumok, amelyek közül a leginkább szembetűnő a most már előző generációsnak számító Core i5-1035G1 processzor használata – ezt kiviteltől függően 4 vagy 8 GB LPDDR4X memória támogatja meg, de a gép 16 GB-tal is rendelhető. Nemcsak a RAM, a háttértár esetében is találunk szűkre vett opciókat, hiszen 2020-ban a 64 GB eMMC biztos, hogy nem ideális választás, a 128 vagy még inkább a 256 GB-os SSD azonban már jobbnak tűnik.


[+]

Az alumíniumburkolatú gépházba még egy 12,4”-es, 1536x1024 pixeles (3:2 képarányú) kijelző kerül érintésérzékeny felülettel. Csatlakozókból kissé szűkös lesz a kínálat, egy USB Type-C és egy USB Type-A konnektor áll rendelkezésre a hangcsatlakozó és a Surface Connect port mellett, viszont a hordozhatóságra nem lehet panasz, az 1,1 kg-os tömeg mellé akár 13 órás üzemidő is társulhat. A specifikációs listán szerepel még a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5 valamint a 278 x 206 x 16 mm-es méret is, a bekapcsológombba pedig ujjlenyomat-olvasót rejtettek, ezért cserébe viszont az IR kameráról le kell mondanunk.


[+]

Nem marad érintetlen a Windows on ARM alapú Surface Pro X tablet sem, amely immár az új SQ2 rendszerchippel is rendelhető lesz (ez rögtön egy combos, 500 dolláros ugrást jelent az eredeti 999 dolláros induló árhoz képest). Az SQ2-ben már Adreno 690 GPU-t találunk, és minden bizonnyal a CPU fronton is történtek előrelépések. Tekintettel arra, hogy az SQ1-et a Qualcommal közösen tervezték, nagy a valószínűsége, hogy az SQ2 esetében is ez a helyzet, és könnyen lehet pusztán csak annyi történt, hogy az első generációs 8CX helyett már a második generációból használják fel az építőköveket.

Mindenesetre az SoC mellett 8 vagy 16 GB RAM, 128-512 GB SSD és egy 2800x1920 pixeles, 13 hüvelykes érintőképernyő található. A Wi-Fi adapter maradt IEEE 802.11ac szabvánnyal kompatibilis, és rendelkezésre áll a Qualcomm X24 LTE modem is. A teljes egység 287 x 208 x 7 mm-es és 774 grammos.


[+]

A billentyűzetben gondolkodó felhasználók örülhetnek, mert egyrészt érkezik egy új kompakt TKL klaviatúra, Designer Compact Keyboard néven, miközben az eddigi billentyűzet és a Microsoft Modern Mobile Mouse új színekben (előbbi platina, jégkék és vörös, utóbbi homok) is elérhetővé válik.


[+]

Akinek esetleg nem jön be a Modern Mobile Mouse lapos kialakítása, az választhatja a Bluetooth Ergonomic egeret is, két oldalsó extra gombbal, görgővel és 50 dolláros árral.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés