Komolyan veszi a Microsoft az RGB LED-ek szinkronizálását

A Windows 11 új Insider Preview kiadása integrált szintre emeli a villogást.

A Microsoft nemrég tette elérhetővé az Insider Preview 25295-ös kiadását a Windows 11 operációs rendszeréből, amelyben feltűnik egy érdekes újítás – számolt be róla Albacore egy Twitter bejegyzésben.

Bár valószínűleg nem a világ legnagyobb problémájának számít a különféle RGB LED-ek szinkronizálása, manapság mégis sokan díszítik fel rendszereiket ilyen kiegészítőkkel, és ezekhez jellemzően szükség van valamilyen segédszoftverre, ami az ütemezett effektek megfelelő szinkronját, azaz végeredményben a jó megjelenést biztosítja.

(forrás: Albacore Twitter) [+]

A Microsoft azonban ezt a koncepciót integrált szintre emelné, vagyis a Windows önmagában kapna egy olyan modult, amely ezeket a feladatokat mindenféle segédszoftver telepítése nélkül elvégezné. Ez több szempontból is jó ötlet, nemcsak a vezérléshez ma még szükséges különálló szoftvertől lehet megszabadulni, hanem az egész kapna egy olyan egységes interfészt, ami a gyártók közötti kompatibilitást is javíthatja.

Arról sajnos a Microsoft még nem beszélt publikusan, hogy a rendszer egyáltalán mikor lehet bevetésre alkalmas, így nem lehet tudni, hogy a funkció mikor kerülhet bele a publikus Windows kiadásokba.

Előzmények

Hirdetés