Computer Emporium partnernap: Silicon Power és GeIL

A Silicon Power még viszonylag új a hardvergyártók között. Hat évvel ezelőtt alapították a céget Tajvanon, azóta töretlen lendülettel növekszenek. Európát Norvégián keresztül hódították meg, ahol 2005 óta van irodája a vállalatnak. Japánban a 2006-os piacra lépés után mára vezető szerepet vívott ki a CF kártyák terén. További célt képez az USA, Kína, Németország, de az orosz és a dél-amerikai piacot is „megtorpedózzák”. Érdekesség, hogy memóriakártyáikat az iparág legkisebb – 0,15%-os – meghibásodási arányával gyártják, és ők készítik az Olympus saját márkanéven forgalmazott xD kártyáit is.


[+]

Nem csak memóriakártyákat, hanem külső merevlemezt és USB-s pendrive-okat is gyárt a Silicon Power. Ezeket a termékeket olvasóink tesztjeinkből már ismerhetik. Viszonylag újak a Silicon Power memóriái, asztali gépekbe és notebookokba egyaránt kínál DDR2 és DDR3 modulokat, olyanokat is, melyek kielégítik a tuningosok igényeit. Szót érdemelnek még a gyártó mozgó alkatrész nélküli merevlemezei. Kínálnak ilyet SATA, USB és eSATA csatlakozóval (viszonylag) kedvező áron, vagy akár nagy sebességgel is. Velük kapcsolatban érdekes, hogy a Computer Emporium Kft. túlmegy a Silicon Power nyújtotta kétéves jótálláson, élettartam-garanciát vállal az SSD-kre.

Megismerkedhettünk a GeIL memóriamoduljaival is, melyek a Computer Emporium Kft. szerint még a Corsair és OCZ termékeinél is jobbak. Kétségtelen, hogy sokan nagy megelégedéssel használnak GeIL memóriát. A gyártó egyedüliként teszteli összes memóriamodulját 70 fokos környezetben (DBT technológia). Emellett árai is egészen jó szinten vannak, DDR2 és DDR3 vonalon mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelő modelleket, sőt notebookos és Apple gépekhez való memóriát is kínál a vállalat.

Hazai vonatkoztatású újdonság, hogy a Computer Emporium Kft. bevezette a magyarországi piacra a Pristine szériát. Ezek a DDR2 modulok egy kategóriával alacsonyabb áron érhetőek el, mint a GeIL vagy a konkurensek egyéb termékei.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés