Hirdetés

Hőcsöves memóriamodulok és gyors memóriakártyák

A Walton Chaintech bemutatta a nagyközönség előtt az eddigi legnagyobb, 2400 MHz-es effektív órajelű memóriamoduljait. Az Apogee GT sorozatba tartozó újdonságokat a P55-ös chipsetre épülő rendszerrel rendelkezőknek ajánlják. A 19 200 MB/s-os adatátviteli sebesség és a sávszélesség már nem jelenthet akadályt a tuningolóknak. A DDR3-2400-as memóriák 1,6 voltos feszültségen üzemelnek, az időzítésük 9-11-10-27.

Walton Chaintech Apogee GT DDR3-2400
Walton Chaintech Apogee GT DDR3-2400 [+]

A kétcsatornás üzemmódot támogató alaplapokhoz a gyártó két darabos csomagokban is árulja a hatalmas, hőcsöves hűtőbordákkal felszerelt Apogee GT-ket, így 2 x 1 és 2 x 2 GB-os készletben is beszerezhetők lesznek. A Walton Chaintech memóriáinak ára még nem derült ki, a megjelenésük áprilisra várható.

A Transcend főleg fotósoknak ajánlja SDHC memóriakártyáit, de természetesen nincs megkötve, hogy ki és mire használhatja őket. A Class 2, Class 6 és Class 10 sebességosztályú tárolókat a Standard, a Premium és az Ultimate kategóriába sorolták. A Class 2-es kártyák minimálisan 2 MB/s-os átviteli sebességet garantálnak, így a kezdőknek készültek, ezek 4 és 32 GB-os verzióban érhetők el.

Transcend SDHC memóriakártyák [+]
Transcend SDHC memóriakártyák [+]

A Class 6-osok nem meglepő módon 6 MB/s-os minimális tempóra képesek, ami a 32 GB-os kapacitással már megfelelővé teszi őket DSLR és jobb kompakt fényképezőgépekben való használatra. A Class 10-esek akár 20 MB/s-os sebességet is elérhetnek, a 16 GB-os kártyák már HD videofelvételre is alkalmasak. A Transcend SDHC memóriakártyái élettartam-garanciával kaphatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés