Megjelent a vaskos XFX RX 5700 XT második revíziója

A gyártó AMD referenciától eltérő videokártyája nem csak impozánsan fest, de korrekt GPU boostot is ígér.

Hirdetés

Megérkezett a pástra az XFX legújabb, saját Navi iterációja, a háromslotos (pontosabban 2,7) Radeon RX 5700 XT THICC III Ultra, melynek öles hűtése most már nem kettő, hanem három ventilátorral dolgozik. A két szélső légkavaró 90, a középső 100 mm-es, és illendőség szerint támogatják a ZeroDB technológiát, azaz alacsony terhelés esetén passzív üzemben serénykedik a kártya. A base plate, illetve a négy darab, 6 mm átmérőjű hővezető cső természetesen rézből készült, míg a vaskos bordázat anyaga alumínium.


(forrás: videocardz.com) [+]

A visszfogottságot, mégis erőt sugárzó, fekete-ezüst monstrum tipikus Boost frekvenciája 1935 MHz, de az abszolút tető 2025 MHz-nél érkezik el. Ahogy az általában lenni szokott, a 8 GB-nyi GDDR6 memóriát érintetlenül hagyták a mérnökök, így a chipek a 14 GHz-es, effektív órajelükön pöfögnek. Az energiaellátásról két darab, nyolc tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, kimenetek terén pedig három DisplayPort, valamint egy HDMI aljzat várja a kijelzőket.


(forrás: videocardz.com) [+]

Az árral kapcsolatban egyelőre még nem tudni biztosat, de abból kiindulva, hogy a THICC II Ultra 440 dollárért megy, az 500 dollár környéki becslés helytálló lehet.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés