Kompakt Radeon RX 5700 a PowerColor felhozatalában

A visszafogott méret mellé egyetlen PCI Express tápcsatlakozó tartozik, és a félpasszív üzem látképe is kirajzolódik a horizonton.

A PowerColor úgy gondolta, hogy nem csak relatíve nagyra nőtt hűtésekkel lehet felszerelni a Navi 10 GPU-val dolgozó kártyákat, és ennek nincs is jobb bizonyítéka, mint a közelgő, kompakt játékos masinákba szánt, 8 GB-os Radeon RX 5700 ITX. A grafikus vezérlő 17,5 cm hosszú, 11 cm magas, és a négy darab, 6 mm átmérőjű, nikkelezett rézből készült hővezető csővel megfejelt, sűrűn lamellázott, alumínium blokkos hűtése két bővítőhelyet foglal el. A levegő keringetését egy 80 mm-es ventilátor végzi, míg a tápellátáshoz elég egyetlen, 8 tűs PCI Express csatlakozó.


[+]

Ilyen karakterisztika mellett nem csoda, hogy a gyártó megmaradt a referencia paramétereknél (1456/1625/1725 MHz mag-, illetve 14 GHz effektív memória-órajel), de szerencsére a 60°C-ig tartó 0 dB(A)-es üzemmódot azért felvezette a műsorfüzetre. A kimeneteket illetően két 1.4-es DisplayPort, valamint egy 2.0-s HDMI aljzat szegődik szolgálatunkba.

Bár a VGA várhatóan még a napokban megjelenik a kirakatokban, az árcédulán szereplő összeget hivatalosan egyelőre homály fedi, igaz hallani olyat, hogy a ketyere csak Japánban lesz hozzáférhető, mintegy 44364 yen ellenében (kb. 365 euró) de ebből nem feltétlenül érdemes kiindulni.

Előzmények

Hirdetés