Mégis lettek új 15 000 fordulat/perces Toshiba HDD-k

Kissé eluralkodott a kommunikációs káosz a Toshibánál, mióta rosszul mennek a dolgok a cégnél, hiszen majdnem pont három hónappal ezelőtt kinyilatkoztatták, hogy a 15 000 fordulat/perces HDD-kből nem fognak az akkori legnagyobb, 600 GB-os tárkapacitású modellnél nagyobbal előállni, ugyanis a csökkenő kereslet miatt nem feltétlenül éri meg. Hogy ezt figyelemelterelésnek vagy valamilyen más kommunikációs trükknek szánták, azt nem tudni, de a most érkező AL14X érkezésével gyakorlatilag a korábbi kijelentésüket megcáfolták.

Hirdetés

Az új, 2,5 hüvelykes, 15 milliméter magas, SAS 12 Gbps csatolófelületű merevlemezcsalád legnagyobb tagja ugyanis 900 GB adat eltárolására képes, de persze ebből is lesznek 600 és 300 GB-os variánsok, mindegyik 128 MB gyorsítótárral, ezen belül is natív 4 kilobájtos vagy natív 512 bájtos szektorokra formázott (előbbiek képesek logikailag 512 bájtosra fordítani), valamint Sanitize Instant Erase (SIE) támogatással ellátott darabokból lehet válogatni.


[+]

Kapacitástól és mindenféle verziótól függetlenül a HDD-k fogyasztása írás és olvasás közben maximum 9 watt, míg üresjáratban 5,6 watt, a zajkibocsátás pedig 33 dB. Az átviteli tempó esetében már nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis a 4Kn modelleknél 290 MB/s, míg az 512n esetében 259 MB/s a maximális elérhető teljesítmény.

A Toshiba AL14X sorozat szállítása már megkezdődött, de árakat nem adott meg a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés