Hélium nélkül érkezett a 10 TB-os Toshiba HDD

Elsősorban üzleti felhasználásra, biztonsági mentésre, felhős adattárolókba és archiválásra szánják.

A Toshiba nemrég szellőztette meg, hogy már idén piacra küldhet egy 14 TB tárkapacitású HDD-t, ami már csak azért is volt érdekes, mert a korábbi cikk írásának időpontjában a 8 TB-os volt a legnagyobb a kínálatban, sőt azóta még egy 8 TB-ost piacra dobtak, tehát kicsit nagynak tűnt az ugrás. A mostani, MG06 szériába tartozó 10 TB-os merevlemez érkezése viszont bizonyíték arra, hogy a cégnél nem szándékoznak a köztes lépcsőket kihagyni.

Hirdetés

A nagyvállalati felhasználásra fókuszált, 3,5"-es, SATA 6 Gbps csatolófelületű, 7200 fordulat/perces HDD-ket tartalmazó MG06 család egyébként eddig 6 és 8 TB-os egységekből állt, ez bővült most a 10 TB-ossal, ami testvéreihez hasonlóan háromféle kiadásban lesz kapható: 4Kn és 512e szektorméretű opció mellett egy SIE kiadás is lesz az utóbbiból, ami pillanatok alatt képes nullázni a HDD teljes tartalmát.


[+]

Az új, héliumot nem használó, évi 550 TB terhelésre tervezett HDD gyorsítótára változatlanul 256 MB, a maximális lineáris átviteli teljesítménye pedig 237 MB/s, fogyasztása alapjáraton pedig 7,3 watt. Sajnos a további érdemi technikai specifikációkról és az árról nincs információ jelenleg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés