Sok adatot mér a MediaTek bioszenzora

A Sensio MT6381-es fejlesztés több egy szimpla rendszerchipnél.

A biometrikus érzékelés manapság egyre nagyobb szerepet kap, és ezt a piacot sok vállalat célozza, köztük mostantól a MediaTek is. Utóbbi cég bemutatott egy Sensio MT6381-es fejlesztést, ami egy úgynevezett 6 az 1-ben megoldás, vagyis összesen hat értéket képes biztosítani az adott eszköz számára. A rendszer konkrétan méri a szívverést, ennek egyenletességét, a vérnyomásra vonatkozó tendenciát, valamint a perifériás oxigéntelítettséget, továbbá a mért adatokból elektrokardiógrafiát és fotopletizmográfiát biztosít.


[+]

Igazából nem ez az egyetlen megoldás ilyen képességekkel, viszont a MediaTek a rendszert 6,8 x 4,93 x 1,2 mm tokozásban kínálja, ami kifejezetten kicsinek számít a képességeit figyelembe véve, így jó eséllyel pályázik arra, hogy az ultramobil eszközök, ezen belül is leginkább az okostelefonok része legyen.

Az aktuális okostelefonok között ugyan találni biometrikus érzékelésre alkalmas komponenseket, de olyat nem, ami elektrokardiógrafiát és fotopletizmográfiát is biztosít, és ez a MediaTek újdonságának előnye. Természetesen a rendszer részét képzi a szoftveres alap, amivel többek között harmadik fél is írhat alkalmazásokat, és ez némi rugalmasságot biztosít a piac számára.

A MediaTek a Sensio MT6381 termékmintáit a következő év elején kezdi el szállítani az érdeklődőknek, így konkrét eszközbe leginkább háromnegyed vagy egy év múlva kerülhet.

Előzmények

Hirdetés