Médialejátszós hálózati adattároló QNAP módra

Hirdetés

A világ egyik vezető NAS-gyártója, a QNAP bejelentette új termékét, az NMP-1000-et. A készülék nemcsak tárolásra és a hálózaton való megosztásra használható, hanem egyúttal megjeleníthetőre köthető médialejátszó is. Az otthoni hálózatra Ethernet porton keresztül csatlakozik, de bővíthető N-es Wi-Fi adapterrel is. Nagy felbontású tévéhez HDMI kábellel csatlakoztathatjuk, de ha csak normál, régebbi televíziónk van, használhatjuk a komponens és a kompozit, illetve az S-Video aljzatot is.


[+]

Az NMP-1000 támogatja a H.264 MKV, M2TS és a FLAC video- és audioformátumokat, tehát jól kezeli az 1080p felbontású filmeket is. Továbbá nézegethetünk vele képeket, hallgathatunk zenét, böngészhetjük az iTunes-megosztásokat. Mivel a NAS internetre is van kötve, a közösségi kép- és videómegosztó oldalakon is barangolhatunk.


[+]

A berendezésben egy Sigma Designs SMP8635 processzor dolgozik, ami mellé 256 MB DDR, illetve 64 MB flashmemória került. Háttértárként akár két terabájtos, 3,5"-os SATA winchester is rendelhető bele, amin rengeteg filmet és zenét gyűjthetünk össze. A számítógépre kötéshez jól jöhet eSATA portja, amin keresztül gyorsabban másolhatunk adatokat a NAS-ra. A fontosabb információk a 9 karaktert megjeleníteni képes kijelzőn is nyomon követhetők. A 700 grammos készülék 204 x 176 x 62 mm méretű, működés közben csupán 14 wattot fogyaszt, hangja pedig nem lépi át a 35 dB-t. A QNAP NMP-1000 Network Multimedia Player már elérhető, egy terabájtos merevlemezzel szerelt változata 790 dollárért kapható.


[+]

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés