Mától itthon is kaphatók az Esprimo Mobile notebookok

Mától Magyarországon is elérhető a Fujitsu Siemens Computers választékában a cég új, Esprimo Mobile márkanevű noteszgép-termékvonala. A vállalat a most bevezetett, elsősorban kis- és középvállalati felhasználóknak szánt Esprimo Mobile-lal együtt három komplett termékcsaládot kínál a különböző szegmensek elvárásai szerint kialakítva: ezek az otthoni (Amilo), a vállalati (Esprimo Mobile, Lifebook) és a hangsúlyozottan mobil felhasználók (Lifebook Ultra Portable) igényeit elégítik ki. Az új Esprimo Mobile széria konfigurációinak jellegzetessége, hogy számos olyan funkciót és szolgáltatást nyújtanak, melyek eddig csak a magasabb árkategóriájú noteszgépeknél voltak elérhetők.

Így például – a gyártó állítása szerint ebben a kategóriában iparági elsőként – a családhoz tartozó minden noteszgép 3G képességgel, vízálló billentyűzettel és második akkuval van ellátva, valamint mindegyik gép dokkolható. Az Esprimo Mobile notebookokra ráadásként alapesetben három év jótállást vállal a vállalat, ami az EMEA régió összes országában érvényesíthető. A Fujitsu Siemens Computers is azok közé a gyártók közé tartozik, amelyek nem erőltetik a Vista-migrációt, és teljes mértékben ezt a politikát követi az új termékeinél is. Így a cég által kínált TwinLoad funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rugalmasan dönthessenek arról, hogy XP vagy Vista operációs rendszerrel kezdik el használni a gépüket, majd ha igényük megváltozik, a másikra térjenek át.

A külföldön már nyár óta elérhető Esprimo Mobile családba tartozó gépek három egymástól elkülönülő méret- és árkategóriába sorolhatók. Az Esprimo Mobile U, M és D sorozatú noteszek egyaránt az Intel technológiájára alapoznak, azaz a különböző konfigurációkba Celeron M vagy Core 2 Duo processzort, grafikus magot is tartalmazó 965GM lapkakészletet, valamint Intel WLAN-vezérlőt épített a gyártó. A rendre 12,1, 14,1 és 15,4 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású TFT-vel ellátott noteszgépek alapfelszereltségéhez mindezen túl egy Bluetooth modul és egy UMTS mobilkommunikációs egység is tartozik. Az új gépek maximum 4 GB rendszermemóriával és 80–160 GB merevlemezkapacitással érkeznek. Az Esprimo Mobile noteszgépek tömege a méretkategóriától és a kiépítéstől függően 1,8 és 2,5 kilogramm között alakul, a gépek a két áramforrásnak köszönhetően akár egy teljes munkanapon, azaz 8 órán keresztül üzemképesek maradhatnak hálózati áram nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés