Multimédia az erőssége a Fujitsu Siemens új notebookjának

Hirdetés

A Fujitsu Siemens idehaza is bejelentette az Intel Santa Rosa kódnevű Centrino platformjára alapozó noteszgépek legújabb változatát, az Amilo Xi 2528-at. A 965PM + ICH8M lapkakészlet köré épülő rendszerbe legfeljebb 2,4 GHz-es (T7700-as) Core 2 Duo processzort és 2 GB DDR2-667 memóriát lehet illeszteni, az 1 GB-os Intel TurboMemory flashmodul opcionális tartozék. Adattároláshoz 120–250 GB kapacitású merevlemezzel látják el a notebookot, mégpedig akár két darabbal is, melyek azután RAID 0 vagy 1 üzemmódban is használhatók. Természetesen nem hiányzik a multiformátumú DVD-író és a kártyaolvasó sem.

A 17 hüvelykes, 1440x900 pixel felbontású BrilliantView kijelző meghajtásáról egy NVIDIA GeForce 8600M GS vezérlő gondoskodik. A grafikus processzor 256 MB saját memóriával gazdálkodik, igény szerint a rendszermemória igénybevételével ez a terület 768 MB-ig növelhető. A videokimenetek között nemcsak a szokásos D-Sub és S-Video található meg, van ugyanis HDCP-támogatással ellátott HDMI is. A notebook sztereó hangszórópárján kívül egy 3 wattos mélynyomóval is bír, kombinált audiokimenete analóg vagy SPDIF jelek továbbítását teszi lehetővé. Videobeszélgetések folytatását integrált 1,3 megapixeles kamera és iránymikrofon segíti.

A kommunikációs interfészek között van modem, Gigabit Ethernet, 802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 2.0. A portok közül kiemelendő még az eSATA, illetve a bővítést szolgáló ExpressCard aljzat. A 408 x 291 x 36–39 milliméteres méret lehetővé tette egy numerikus billentyűblokk kialakítását is. A 4 kilogrammos tömegbe beleértett hatcellás akkumulátortól egy ilyen, az asztali PC-k kiváltására is alkalmas notebook esetében nem szabad csodát várni: üzemideje kb. 2 óra, mely a kiépítéstől függően több is, kevesebb is lehet. Egy kifejezetten a csendes működésre hangolt üzemmód is rendelkezésre áll, mely energiát spórol meg, és csökkenti a ventilátor zaját. A multimédiás funkciók vezérlését egy távirányító könnyíti meg, amely használaton kívül az ExpressCard foglalatba rejthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés