Másfél terabájtosra hízott a Maxtor OneTouch III

Hirdetés

A ma kezdődött Digital Life Show keretén belül a Maxtor leleplezte legújabb külső tárolóegységét, mely a tavaly bemutatott OneTouch III Turbo Edition család frissítéseként jött létre. Az újdonság két egyenként 750 GB kapacitású, 3,5 colos, 7200 rpm fordulatszámú, ATA csatolófelületű merevlemezt tartalmaz, ezzel elődje összkapacitásának másfélszeresét nyújtva. A belső elektronika – akárcsak a korábbi modelleknél – itt is ismeri a RAID 0 és 1 üzemmódokat, így lehetőség van az adatátviteli sebesség vagy – a hasznos tárhelyből áldozva – az adatbiztonság növelésére.

Számítógépekre FireWire-800, FireWire-400 vagy USB 2.0 interfészen kapcsolható a tárolóról Mac rendszerek is bootolhatnak, míg Windows-alapú PC-k esetében helyreállítási pontok mentésére és – adatvesztés vagy más katasztrófák után – a rendszer visszaállítására nyílik lehetőség, de persze mód van kijelölt állományok vagy könyvtárak másolására is. A készüléken található gomb funkciója programozható; a felesleges áramfogyasztást önálló energiagazdálkodás hivatott megelőzni. A DriveLock szolgáltatással az adatok védelmét oldották meg: mivel a jelszót a firmware segítségével tárolják el, a merevlemez kiszerelése és más gépbe helyezése esetén sem férhetnek illetéktelenek az védett fájlokhoz.

Az 1,5 TB tárolókapacitást nyújtó Maxtor OneTouch III Turbo Edition 800 dolláros listaáron kerül piacra még ebben a hónapban. A hatalmas bendőjű adattár mellett megújul a 2,5 hüvelykes merevlemezt tartalmazó Maxtor OneTouch III Mini Edition is, a mini hordozható merevlemez immáron 160 GB-os maximális kapacitással is a boltokba kerül. A legnagyobb mini javasolt fogyasztói ára az Egyesült Államokban 200 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés