ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon Platinum VGA a víz és a levegő erejével

Szépen gyarapodnak továbbra is a GeForce GTX 980 Ti VGA-k, hiszen az MSI után most az ASUS jelentett be egy újabb videokártyát a GM200-as szilíciumra építve. Noha az ASUS-nak nem kell a szomszédba mennie segítségért, ha gyors kártyát akar építeni, a most bemutatott, ROG családba tartozó GTX 980 Ti Poseidon Platinum alapjában véve nincs teljesen csúcsra járatva. A "gaming beállítás" keretein belül a GPU alap és boost órajelét más tuningos megoldásokhoz mérten szolidan 1114/1203 MHz-re emelték, OC módban pedig az 1228 MHz-ig skálázódik a frekvencia, míg 384 bites buszon kapcsolódó 6 GB GDDR5 VRAM maradt az ajánlott 7010 MHz-en.


[+]

Az órajelek további emelése a felhasználóra van bízva, ebben pedig az egyedi tervezésű NYÁK, az átdolgozott tízfázisú tápellátó áramkör, a Super Alloy Power II komponensek, valamint a 8+8 tűs tápcsatlakozó (a referencia 6+8 helyett) nyújtanak segítséget. A gyártó jól láthatóan nem a folyékony nitrogénes extrém tuningra helyezte a hangsúlyt, hanem a léghűtést kedvelők és a vízhűtéssel rendelkezők kedvében kívánt járni.


[+]

Ennek megfelelően a kártyára a DirectCU H2O hibrid hűtés került fel, ami alapvetően hagyományos módon és két darab ventilátorral oldja meg a felgyülemlett hő eltávolítását, de gyárilag felkészítették arra is, hogy (a G1/4-es menettel rendelkező fittingek csatlakoztathatósága révén) szinte bármilyen vízhűtéses rendszerbe könnyen integrálható legyen, azaz a ventilátorokkal kiegészítve egyfajta hibrid hűtés valósítható meg, ami jó alapot adhat a tuninghoz – a gyártó szerint akár 30 °C-kal is csökkentheti a hőmérsékletet.


[+]

Az ASUS egyelőre megjelenéssel és árral kapcsolatosan nem adott információt, de a külföldi webshopok 750 euróra árazták be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés