Majdnem fél évtizedet kellett várni az iPod touch frissítésére

Most azonban megérkezett az új modell, amely már az Apple A10-es rendszerchipet használja.

Az Apple gyakorlatilag a 2015-ös esztendő nyara óta nem nyúlt az iPod touch termékskálához, ami így eléggé elöregedett, bár a képességei manapság se mondhatók rossznak. A cég azonban úgy döntött, hogy itt az ideje egy kisebb frissítésnek, és ennek hála új iPod touch generációt köszönthetünk.

A továbbfejlesztett modellek a külső tekintetében nem igazán léptek előre, ugyanazt az 1136x640 pixeles, 4 hüvelykes érintőkijelzőt használják, ami 500 cd/m²-es maximális fénysűrűséget, illetve 800:1 statikus kontrasztarányt kínál. A változások igazából a megjelenítő mögött keresendők, mivel az Apple A8-as rendszerchipet felváltja az A10 Fusion verzió. A hardvert tekintve viszont fontosabbnak tűnik az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi megjelenése, ami a vezeték nélküli hálózatok dinamikus fejlődését tekintve hasznos lesz.


[+]

Természetesen az iPod touch tipikus előnye megmarad, vagyis az új modell csupán 88 gramm tömegű, ezzel pedig lényegesen könnyebb egy okostelefonnál, ami sokak számára nem mindegy.

Az új iPod touch modellek közül a legolcsóbb 199 dollárért érhető el és 32 GB-os tárkapacitást kínál. Ez már nem mondható soknak, így lesz 128 és 256 GB-os verzió is, rendre 299 és 399 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés