Az LG hatalmas MicroLED "tévével" támad

A vállalat első ilyen típusú termékét üzleti felhasználóknak szánják elsősorban.

Hirdetés

Egy ideje már lehetett tudni, hogy az LG is intenzíven foglalkozik MicroLED kijelzők fejlesztésével: két éve mi is megnéztük a vállalat prototípus fázisban lévő termékét működés közben az IFA kiállításon, idén tavasszal pedig bejelentették, hogy üzembe állítják az első ilyen eljárásra épülő hatalmas LG kijelzőt egy moziban.


[+]

Most láthatóan eljött az idő, hogy még szélesebb rétegeket próbáljanak megszólítani ezzel a technológiával, a cég ugyanis bejelentette, hogy elérhetővé teszi Magnit fantázianevű MicroLED kijelzőjét, melyet elsősorban az üzleti felhasználóknak szánnak, később viszont valószínűleg érkezik az otthoni felhasználókat célzó verzió is.  A jelek szerint a cég egyelőre nem áll olyan jól a LED-ek méretének lecsökkentésével, mint a vetélytársak, ugyanis a 4K felbontású kijelző 163 hüvelykes, ennél pedig már vannak kisebb, ilyen típusú megjelenítők is.

Az LG is a moduláris felépítés mellett döntött, hiszen a nagy képernyő kisebb elemekből áll össze. Minden ilyen egység csupán 600 mm széles, 337,5 mm magas és 44,9 mm mély, és könnyen összekapcsolható a többi képernyővel — ennek köszönhető, hogy a technikusok gyorsan és könnyedén installálhatnak akár igen nagyméretű kijelzőket is egy új helyszínen. A jelek az egységek közötti az LG érintkezésmentes csatlakozási technológiájával utaznak, a dizájn pedig az is lehetővét teszi, hogy a kijelzőegységek ne egyesével, hanem a teljes LED-rendszer szélén elhelyezett tűs csatlakozókon keresztül, közvetetten kapjanak áramot. Ezzel az LG Magnit csökkenti a kábelek rendszerezéséhez szükséges időt, hiszen a kijelzőket elegendő csupán néhány, az egységek hátoldalán lévő vezetékkel összekötni ahhoz, hogy minden pixel kapcsolódjon a teljes rendszer vezérlőegységéhez és az elektromos hálózathoz.

A webOS okostévé rendszerrel megtámogatott Magnit árával kapcsolatban nem szolgáltak pontos információkkal. De ez nem meglepő, hiszen e termékcsaládnál a gyártó általában személyre szabott ajánlatokat ad, amely magában foglalja a kiszállítás és a telepítés költségeit is. Elnézve a vetélytársakat viszont biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság a Magnit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés