A DM50D típusjelzésű 3D tévével bővíti kínálatát az LG

Hirdetés

Az LG a relatív sikertelenség ellenére továbbra is lát fantáziát a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére képes tévékben. Igaz, az idei évben már csak és kizárólag a passzív-polarizációs képalkotási technológiára fókuszálnak, tehát az aktív shutteres eljárást száműzték a tévéikből.

LG DM50D
LG DM50D

Így értelemszerűen a DM50D is erre a megoldásra épül, amely számos előnnyel bír, például a szemüvegek kisebbek, könnyebbek és olcsóbbak, illetve maguk a készülékek is kevesebbe kerülnek, mint a rivális technológia esetében. Ez a tévé hasonlóan a többi idei Cinema 3D modellhez, megkapta a „Villódzásmentes” TÜV minősítést. A vállalat állítása szerint e készülék esetében is el lehet felejteni a szellemképet okozó áthallás jelenséget az aktív shutteres televízióknál oly gyakran jelentkező fejfájással és szédüléssel együtt.

A térhatású tartalmak esetén a fényerőt automatikusan megnöveli a DM50D, amelynek képátlója 50 hüvelyk, és magától értetődően képes a Full HD felbontás megjelenítésére. Bár az LG a 2D-3D konverzióban finoman szólva sem tartozott az úttörők közé, itt ez a plusz szolgáltatás sem hiányzik. Természetesen a DVB-T/C integrált digitális tunerek sem maradtak ki belőle, így a digitális tévéadások vételéhez nem kell külön set-top box. Az LG DM50D a hírek szerint július közepétől vásárolható majd meg Európában, áráról egyelőre nem szolgált információval a gyártó, ám állítólag hamarosan erre is sor kerül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés