Lézeres noteszgép-egér láthatatlan jelfogóval

Ismét új, noteszgépek mellé fejlesztett vezeték nélküli egérről rántotta le a leplet a különféle beviteli eszközökben és multimédiás perifériákban utazó Logitech. A VX Nano névre keresztelt lézeres egér nevét nem elsősorban az eszköz parányi méretéről kapta: a hagyományosan kisméretű mutatóeszköz mellé egészen apró jelfogó jár, melyet szinte teljesen belesimul a notebook síkjába, így akkor sem kell eltávolítani az USB csatlakozóból, ha a gépet elcsomagolják, nem kell félni attól, hogy az adó eltörik vagy beakad valahová.

A mindössze nyolc milliméter mélységű, 2,4 GHz-es frekvenciasávban dolgozó vevő egy kézreálló, lézeres optikát tartalmazó egérrel tartja a kapcsolatot. A Logitech VX Nanón a szokásos jobb és bal egérgomb mellett további két funkciógombot helyezett el a gyártó, a négyirányú görgetőkerék pedig a nem kevésbé sikeres Logitech MX Revolution és VX Revolution modelleken is megtalálható MicroGear mechanikával rendelkezik. Az egér két AAA ceruzaelemmel működik (a gyártó nem közölt telepes üzemidőt), az áramforrások és az apró vevő egyaránt a mutatóeszköz hasába illeszthető.

A Logitech VX Nano vezeték nélküli lézeres egér megjelenése Európában augusztus végére várható. A rekordméretű vevőegységgel ellátott mutatóeszköz ajánlott magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés