Hirdetés

Lenovo ThinkPad T431s: itt az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb ThinkPad T

Hirdetés

A Lenovo bejelentette a ThinkPad T sorozat legújabb tagját, a T431s modellt, ami egy világszintű felmérés eredményeként nyerte el végső formáját és tudását, meglehetősen hosszas tervezést követően. A végeredmény egy átszabott külsejű, egyben könnyű és vékony gép, ami funkcionalitását és karcsú kinézetét tekintve sokkal inkább a T430u-hoz áll legközelebb. Mindez nem véletlen, hiszen az új modell hivatalosan is Ultrabook minősítéssel rendelkezik, kiegészítve egyes MIL teszteknek megfelelő ellenálló felépítéssel.


[+]

Az immáron grafitszürke, de továbbra is puha tapintású 14"-es, 1600x900 képpontos normál, opcionálisan érintőkijelzővel rendelkező T431s mérete 331 x 226 x 20,6 mm, azaz minden tekintetben kisebb, mint az általunk is tesztelt T430u Ultrabook. Tömege is csupán 1,63 kg, e könnyedség titkának nyitja pedig a szénszál és magnézium-alumínium anyaghasználatban keresendő. További újdonság, hogy faragtak a zsanér kialakításán és elhelyezésén, aminek hála a kijelző továbbra is 180 fokban nyílik, ugyanakkor teljesen hátrahajtva a fedél kvázi nem a levegőben lóg, hanem síkba került a gép aljával.

Természetesen a kijelző fizikai reteszelési lehetősége eltűnt, de ez a vékony kialakításba már nem fért bele. További változás a billentyűzet és touchpad környékén keresendő, ami nem biztos, hogy mindenki számára tetszeni fog. Előbbit az X1 Carbontól örökölte (háttérvilágítással és folyadékok elvezetésére szolgáló csatornákkal), utóbbit pedig alaposan átszabták: méretét nagyobbra vették és eltűntek a fizikailag elkülönített gombok, viszont támogatja a Windows 8-hoz szükséges beviteli trükköket.


[+]

Ami a belső paramétereket illeti, ezek még nem egészen tisztázottak, és nyilvánvalóan többféle konfiguráció is elérhető lesz. Amit tudni lehet: harmadik generációs Intel Core i5-i7 processzorok, minimum 4 és maximum 12 GB DDR3 memória, 320 GB és 1 TB közötti HDD opcionális hibrid megoldással vagy 256 GB SSD, VGA és mini DisplayPort kimenetek, két USB 3.0-s port, SD kártyaolvasó, 720p webkamera. Hálózati kapcsolatok terén lesz Bluetooth és Wi-Fi, opcionálisan WWAN (3G) modul pedig rendelhető. A háromcellás, 47 Wh-s akkumulátorával 8 órás üzemidő is elérhető a gyártó szerint.

A Lenovo az új masinához Windows 7 és Windows 8 operációs rendszert egyaránt kínál a hírek szerint, ami sokak számára vélhetően pozitívum. A T431s kezdőára 950 dollár körül alakul.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés