Hirdetés

Lenovo ThinkPad T440s Ultrabook Intel Haswell alapokon, extrákkal

A Lenovo hamarosan piacra dobja a ThinkPad T széria legújabb tagját, az Intel Haswell platformmal frissített T440s modellt, mely az Ultrabook kategóriát fogja tovább színesíteni. Az újonnan bekerülő processzorokkal kapcsolatos pontos technikai paramétereket egyelőre nem árulták el, ugyanakkor az már most kiderült, hogy az új, 14"-es vékony üzleti masina milyen egyéb újdonságokkal fogja vásárlóit meglepni.


[+]

A mindössze 21 mm vastag, ugyanakkor masszív, MIL-Spec teszten átesett szénszálból és magnéziumból formált vázba ezúttal TN+film helyett IPS paneles kijelző kerül, méghozzá HD+ (1600x900) és opcionálisan Full HD (1920x1080) felbontással. Bár az operációs rendszer a Windows 8 (vagy annak Pro változata), a kijelző nem érintős lesz, így a szoftver egyedi képességeit legfeljebb az új, cseppálló, opcionálisan háttérvilágítással is rendelhető, Windows 8-ra szabott multimédiás billentyűzettel, valamint a nagyobb felületű, többujjas érintésre is reagáló touchpaddal használhatjuk ki. A ThinkPad gépek védjegyének számító TrackPoint is megmarad, azonban az ehhez rendelt dedikált gombok a touchpad felső részébe költöznek – ezáltal az érintőpad öt ponton lesz nyomkodható.


[+]

A T440s 1,6 kilogrammos kezdőtömegébe sikerült két darab háromcellás akkumulátort bepréselni, amelyből az egyik kívülről hozzáférhető és ezáltal cserélhető lesz, ráadásul a Power Bridge megoldásnak hála akár kikapcsolás nélkül is megtehetjük mindezt. Mindemellett az újdonság csatlakozók és kiegészítők szempontjából is meg fog felelni a modern kor követelményeinek, azaz a három darab USB 3.0-s aljzat, a Mini DisplayPort és kombó jack csatlakozó mellett beépítésre kerül az NFC technológia, a 4 az 1-ben SD és a Smart Card olvasó, továbbá a zajszűrős dupla mikrofon, a 720p-s webkamera és a Dolby HomeTheater v4-gyel támogatott hangszórók – ExpressCard tehát úgy tűnik, nem lesz.

A Lenovo ThinkPad T440s pontos megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés