Hirdetés

Lenovo ThinkPad X1 Carbon limitált 20. születésnapi kiadás, egyenesen Japánból

A IBM 1992. októberében, mintegy 20 évvel ezelőtt mutatta be az első ThinkPad notebookokat (700, 700C és 700T), azonban az alapkoncepció a mai napig csak nagyon keveset változott – még a Lenovo sem nyúlt hozzá komolyabban a felvásárlást követően. Talán ennek is köszönhető, hogy a legendássá vált notebooksorozat neve olyan jelzőkkel forrt egybe, mint megbízhatóság és a minőség.


[+]

A Lenovo is roppant büszke az elért eredményekre, ezért az elmúlt 20 évet szeretnék rendhagyó módon megünnepelni. Ebből kifolyólag a jelenlegi ThinkPad felhozatal zászlóshajójából egy különleges kiadású, sorszámozott verziót dobnak piacra. A mintegy csupán 500 darabos példányszámban készülő Lenovo ThinkPad X1 Carbon 20th Anniversary Edition a legelső generációs modellhez hasonlóan Japánban készül – az NEC yonezawai gyárában – amit a zsanérra vésett sorszám mellett az X1 alsó felén egy felirat is jelezni fog. Hozzátennénk, nem ez az egyetlen ThinkPad, mely japánban készül, ugyanis a Lenovo idén bejelentette, hogy a szigetországba szánt gépek gyártását Kínából kiszervezi Japánba, ahol a gyártás felfuttatását követően nem csak belpiacos masinák készülhetnek, hanem a globális piacra is termelhetnek.

Egyedi azonosítójegyek a Lenovo ThinkPad X1 Carbon limitált kiadásán Egyedi azonosítójegyek a Lenovo ThinkPad X1 Carbon limitált kiadásán
Egyedi azonosítójegyek a Lenovo ThinkPad X1 Carbon limitált kiadásán [+]

A gyűjtőknek szánt 14"-es darab természetesen a lehetőségekhez mérten (tekintettel arra, hogy egy vékony Ultrabookról beszélünk) abszolút felsőkategóriás hardverelemeket kap: Intel Core i7-3667U processzor, 8 GB DDR3 memória, 256 GB SSD, HD+ felbontású matt kijelző, és Window 8 Pro operációs rendszer. Az említett sorszámon és a vörös „Made in Japan” feliraton felül további extra a bekapcsológomb mellé vésett „20th Anniversary Edition” felirat, valamint az egyedi képernyővédő és háttér. A szerencsés vásárlók a csomagban találhatnak továbbá egy vörös oltárkendőbe csomagolt, fejedelemfából készített dobozt, egy Ginza Ohashi által ébenfából kézzel készített, egyedi mintázatú, szintén vörös oltárkendőbe csomagolt pálcika szettet, illetve egy Matushita Luggage által gyártott vörös-fekete vízálló táskát is.


[+]

Sajnos a Lenovo csak Japánban tervezi piacra dobni a limitált számú Ultrabookot, amire a rendeléseket november 13-ától lehet leadni a gyártó weboldalán, illetve 1-2 kijelölt partneren (Yamada Denki, Yodobashi Camera, Bic Camera) keresztül. Az 20. születésnapi X1 Carbon árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés