Lenovo blog: íme, a ThinkPad E470 notebook

Bemutatjuk közelebbről a ThinkPad E sorozat legújabb, 14 hüvelykes modelljét.

Egy határozott lépéssel a legendás ThinkPad T sorozat alatt szerepelnek a Lenovo kínálatában a ThinkPad E modellek. Ezeknél a laptopoknál elhagytak számos vállalati extrát, például a SmartCard olvasót, a dokkolót vagy a vPro platformot, de megtartottak minden olyan funkciót, amire hatékony, irodai munkavégzésnél szükség lehet. A gépház anyaga fémötvözetek és üvegszálas műanyag helyett csak sima műanyag (igaz vannak alumíniumfedeles modellek is), de kialakítottak egy belső vázat, ami a 23,7 mm-es vastagság és 1,87 kilogrammos indulósúly mellett is kellően stabillá teszi a 14 hüvelykes ThinkPad E470-et.


[+]

Ennek a váznak köszönhetően elég volt a fenéklemezre egy vékonyabb fedlapot tenni, aminek eltávolítása után minden cserélhető alkatrészhez, sőt még a hűtőrendszerhez is hozzáférünk, ami azért előnyös, mert így könnyebben tudjuk majd tisztítani. Talán mondani sem kell, hogy a hardveralapot hetedik generációs, tehát Kaby Lake architektúrás, kétmagos, négyszálas, 15 wattos TDP fogyasztási osztályba tartozó Intel Core i processzorok adják, melyek mellett a Core i3-6006U is kérhető. A DDR4 memóriát két foglalat várja, sajnos az adattároló részen nincs M.2 SSD aljzat, be kell érnünk a 2,5 hüvelykes meghajtóhellyel. A ThinkPad E széria továbbra sem kérhető mobilinternet modemmel.


[+]

Az akkumulátor háromcellás, 45 wattórás, amit belülre, a szervizfedél alá helyeztek el, és akár nyolcórás üzemidőre is képes vele a ThinkPad E470, de ehhez kímélő üzemmód kell. Dokkolásra nincs egyedi csatlakozó sem a gép oldalán, sem az alján, bár az USB 3.0 korszakában erre már nincs is olyan nagy szükség, hiszen maga a Lenovo is kínál port replikátort erre a szabványos interfészre alapozva. Gyors, USB 3.0 kapuból a laptop mindkét oldalára került egy-egy. A 14 hüvelykes kijelző – folytatva az E460-as előd hagyományát – 1366x768 pixeles alap felbontásban TN paneles, a Full HD-s verzió viszont IPS, a felület mindkét esetben matt. A képernyő meghajtására az Intel IGP mellett GeForce 920M vagy 940MX is bevethető.


Forrás: Notebookcheck [+]

Már most többféle ThinkPad E470 kapható a hazai piacon, lényegesen olcsóbban a csúcs T470-nél. A Core i5-7200 processzorral, 8 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel, Full HD-s kijelzővel, GeForce 940MX grafikus alrendszerrel ellátott, egészen kellemes konfiguráció FreeDOS operációs rendszerrel és három év garanciával valamivel 250 000 forint alatt megkapható. Teljesen más jellegű az az összeállítás, amibe csak Core i3-6006U processzor, Intel IGP és 1366x768 pixeles kijelző került, ugyanis 180 GB-os SSD-vel szerelték, és 270 000 forint alatti árába belefért a Windows 10 Pro operációs rendszer. Ha viszont egy komolyabb változatot szeretnénk Core i7-7500U processzorral, 256 GB-os SSD-vel, GeForce 940MX-szel, Full HD-s kijelzővel és Windows 10-zel, akkor már majdnem 350 000 forintot kell kifizetnünk.

Azóta történt

Előzmények