Lencsevégen az Acer Ion 2-es netbookja

Hirdetés

Az Acer világelsőként jelentkezett egy olyan netbookkal, mely az NVIDIA Ion 2 platformjára épül. Az Intel már az elmúlt év legvégén célkeresztbe vette a zöldek új elgondolását, ám a gyártók biztosan számolnak a Pine Trail-M-es Atom rendszereket kiegészítő grafikus processzorral. Az Ion 2 érdekessége, hogy a név az előddel ellentétben nem egy lapkakészletet rejt, hanem egy egyszerű GPU-t, ami GT218 kódnévre hallgat, és PCI Express x1-es interfészen keresztül kapcsolódik az Intel NM10 Express jelzésű vezérlőhídjához. A 40 nm-es gyártástechnológiára épülő chip 8 aktív stream processzort használ, továbbá saját fedélzeti memóriát alkalmaz, melynek mérete 512 MB lesz.

Acer Aspire One 532G
Acer Aspire One 532G (forrás: netbooknews.de) [+]

Az Aspire One 532G 10,1 hüvelykes LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőre épül, melynek natív felbontása 1024x600 pixel. Az 1 kg-os gépezet belsejében az 1,66 GHz-es órajelen ketyegő egymagos Intel Atom N450 processzor dolgozik. A központi lapkában található egy DDR2-es memóriavezérlő, amihez 2 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, tovább az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el. Utóbbi szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni. Az adatokat egy 320 GB-os merevlemez tárolja.

Az integrált és a dedikált grafikus vezérlő között a nemrég bemutatott NVIDIA Optimus technológia váltogat, így a DirectX 10.1-gyel kompatibilis GT218-as lapka csak akkor aktiválódik, ha valóban szükség van a teljesítményére. Ennek köszönhetően az Aspire One 532G átlagos használat mellett akár 10 óráig is üzemképes. Természetesen a HDMI csatoló sem maradt le a netbookról, így bárhol lehet egy kisebb mozizást rendezni. A kommunikációért Wi-Fi, Ethernet, valamint opcinálisan választható 3G modul felel.


Acer Aspire One 532G (forrás: netbooknews.de)

Az egy hüvelyk vékony Aspire One 532G ezüstös, vörös és kék színben lesz választható, és Windows 7 Home Premium operációs rendszer kerül majd rá. A megjelenés március végén esedékes, az árcéduláról azonban még nincs információ.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni. (forrás: netbooknews.de)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés