Hirdetés

Leadtek tévétunerek PCI Express csatolóval

A Leadtek PCI Express x1 csatolóval ellátott analóg tunerkártyákat mutatott be. A WinFast PxPVR2200 félmagas nyomtatott áramköri lapra épül, azaz lapos HTPC-kben is gond nélkül elfér. A PAL, SECAM és NTSC rendszerekkel kompatibilis Xceive tuner mellé Conexant AD-konverter és egy ugyancsak Conexant gyártmányú MPEG-2 Encoder is került, amely a központi processzor terhelése nélkül tud videót tömöríteni. Persze szoftveres kodekek használatával más formátumban is kódolható a rögzíteni kívánt anyag.

Hirdetés

FM rádió és analóg tévéadás vétele és akár előre programozott felvétele mellett videodigitalizálásra is mód van, ehhez kompozit, S-Video, valamint komponens bemenetek állnak rendelkezésre. A videók a merevlemezre vagy DVD, SVCD, VCD formátumban rögtön optikai hordozóra is kerühetnek. A kártya Vista alatt is használható driverrel és kezelőprogrammal érkezik, támogatja a time-shiftinget, és az Orb szoftvere révén módot ad a tévéadás interneten keresztüli sugárzására.

A képek tanúsága szerint azonos NYÁK-kal, ám hardveres videotömörítési képesség nélkül érkezik a WinFast PxTV1200. A kisebbik modell is számos formátumban tud videókat rögzíteni, ám ehhez a CPU erejére kell támaszkodnia. A szükséges kábeleken, adaptereken kívül mindkét modell mellé jár infrás távirányító is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés