Új hibrid tévévevőket jelentett be az AMD

Hirdetés

Az AMD szeptembertől két újabb tévétuner forgalmazását kezdi meg Észak-Amerikában. Az ATI TV Wonder 600 USB, amint neve is mutatja, külső, USB 2.0 csatolású eszköz, mellyel analóg (NTSC), illetve normál és nagy felbontású digitális (ATSC) műsorokat lehet fogni. A mellékelt adapter révén S-Video vagy kompozit jelforrásból érkező videók digitalizálásához is felhasználható.

Az előbbivel ellentétben belső bővítőhelyre illeszthető az ATI TV Wonder 650 PCI Express. A dupla tuneres eszköz analóg (NTSC), normál és nagy felbontású digitális (ATSC, ClearQAM) tévécsatornák mellett FM rádió vételére is alkalmas, és szintén közreműködhet digitalizálásban. A jó képminőségért a hardveres és szoftveres komponensekből álló Avivo technológia szavatol, mely egyebek mellett 3D-s mozgásadaptív fésűszűrővel, zajszűrővel, képélesség- és színszabályozással igyekszik jobbá tenni a képet, emellett hardveres MPEG-2 tömörítéssel is szolgál.

Mindkét új tuner mellé jár az ATI Catalyst Media Center csomag, mely videók, tévéműsorok rögzítését, visszajátszását, DVD-re írását, videók konvertálását teszi lehetővé, ezenkívül módot ad Windows XP MCE-be vagy a Vista Media Centerébe történő integrációra. Plusz funkciókat (például a felvett anyagok interneten keresztüli lejátszását) az AMD Live! csomag révén vehetnek igénybe a vásárlók. Arról egyelőre nincs szó, hogy az északi-amerikai piacra szabott termékújdonságoknak más régiókban használható változatai is megjelennének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Veszi az adást az AMD

    A gyártó három ATI TV Wonder terméket leplezett le a hét elején, az aktuális kínálat egyebek mellett egy komoly tudású külső vevőegységgel bővült.

Előzmények

Hirdetés