Lapos XPS 15z notebookjával újít a Dell

Hirdetés

A lapos notebookoknál általában a tömeg is kicsi, ezért olyan népszerűek ezek a hordozható gépek. A Dell új laptopjánál ez annyira nem állja meg a helyét, ugyanis a mindössze 24,7 mm vastag készülékház 2,51 kilogrammot nyom, ami a mindennapos cipelést nem igazán könnyíti meg, de azért még a határon van. Az XPS sorozat 15,6”-es gépéről van szó, pontosabban az XPS 15z-ről, ami alumínium és magnézium-ötvözet külsőt és vázat kapott, így legalább a tartóssággal nem lesz gond. A fehér LED-es megjelenítő kétféle felbontással is kérhető, ami igen dícséretes, mivel az 1366x768-as mellett 1920x1080 pixeles panel is kerülhet bele.

Intel alapú konfigurációjában Huron River processzorok dolgozhatnak, köztük Core i5 és i7 modellekkel, akár 8 GB memóriával és 1 vagy 2 GB VRAM-mal ellátott GeForce GT 525M grafikus kártyával. Tárolóból legfeljebb 750 GB-os merevlemez kerülhet bele a slot-in DVD-író optikai meghajtó és a kártyaolvasó mellé. Gigabit Ethernet vezérlője a vezetékes, míg N-es Wi-Fi és 3.0-s Bluetooth adapterei a vezeték nélküli kommunikációt biztosítják, a további kiegészítők sorát pedig az 1,3 megapixeles webkamera, a kettős mikrofon, a két USB 3.0 port és a nyolc órás használatot lehetővé tevő nyolccellás akkumulátor gazdagítja. Külső megjelenítő egyébként 1.4-es HDMI, valamint DisplayPort aljzataira köthető, de támogatott az Intel Wi-Di szabványú átviteli technológiája is.

A Dell XPS 15z Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel előtelepítve lesz kapható, a kezdőára pedig 1000 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés