2018. május 26., szombat

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

Íme, itt az Olympus E-M5 fényképezőgép

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Olympus bemutatja az OM-D fényképezőgép-család első tagját, a m4/3 rendszerű E-M5-öt.

Hirdetés

Már az Olympus PEN fényképezők csúcsmasinája, az E-P3 is igen lenyűgöző volt műszaki tartalom szempontjából, de a gyártó OM gépcsaládjának (ami egyébként idén 40 éves) digitális reinkarnációjával még magasabbra emeli a mércét. A japánok azt ígérik, hogy az E-M5 „gyorsabb, élesebb, okosabb” lesz minden eddigi masinájuknál. Csak hogy egy pár fontosabb részletet címszavakban kiemeljünk: teljesen új képstabilizátor, beépített elektronikus kereső, dönthető kijelző, magnéziumötvözet váz, időjárásálló kivitel (por- és cseppálló szigetelésekkel).


[+]

Az E-M5-ben mutatkozik be a világ első, ötirányú képstabilizációs rendszere, ami képes a horizontális, a vertikális és a forgóirányú bemozdulások kiegyenlítésére. Ez az új rendszer nem csak álló-, hanem mozgóképfelvételnél is aktiválható. És ha már a mozgóképet említettük: az E-M5-tel legfeljebb Full HD felbontásban vehetjük fel anyagainkat.


[+]

Mivel csúcskategóriás m4/3 rendszerű fényképezőgépről van szó, az E-M5 működési sebessége is „ott van a szeren”. Az E-P3-ból már ismert AF rendszer például a világ leggyorsabbjai között szerepel, de az MSC jelölésű objektívekkel való továbbfejlesztett kommunikációnak köszönhetően itt még nagyobb sebességet tapasztalhatunk majd. Az E-M5 4,2 kép/mp sorozatfelvételi sebességre képes, ami élességállítás nélkül akár 9 kép/mp-re is gyorsulhat. A csökkent élőkép-reakcióidő az új, TruePic VI jelfeldolgozó processzornak köszönhető, amely immár képes arra is, hogy az élőkép megjelenítésénél ne kelljen várakozni az aktuális expozíció rögzítésére.

Az új szenzor 16,1 MP felbontással rendelkezik, érzékenységi tartománya pedig ISO 200 és ISO 25 600 közé esik. A TruePic VI CPU-nak hála a zajszint nagyon alacsonyan tartható, ráadásul megnőtt a rögzíthető dinamikatartomány is. Ennek a jelfeldolgozó egységnek köszönhetően bővült a kreatív szűrők repertoárja, s így immár a „Művészi szűrőkkel” is készíthetünk képsorokat (bracketing). Az új kreatív lehetőségek mellett a gyártó azonban egyaránt fontosnak tartotta az E-M5 ergonómiájának csúcsra emelését: a 3”-es, érintésérzékeny OLED kijelző, amely 610 000 képpontos felbontással bír, 80°-ban felfelé, 50°-ban pedig lefelé dönthető, így nagymértékben megkönnyítheti a fotós dolgát. A csepp- és porálló kivitel már csak hab a tortán a szenzor SSWF pormentesítő rendszere mellett.

Ha egy pillanatra visszatérünk a fényképezőgép hátoldalára, láthatjuk, hogy az elektronikus kereső központi szerepet kapott. Az 1,44 millió képpont felbontáshoz 100%-os képfedés, 1,15-szörös nagyítás, valamint optimalizált képfrissítés társul. A mozgásérzékelőnek köszönhetően az EVF képe automatikusan be- és kikapcsol attól függően, szemünkkel közeledünk vagy távolodunk tőle.


[+]

Az Olympus E-M5 feketében vagy ezüstben áprilistól lesz kapható. A vázért 1099 eurót kell majd fizetni, de a gép szettben is megvásárolható lesz az M.Zuiko Digital ED 12-50 mm F3.5-6.3 objektívvel 1299 euróért.

További újdonság a két m4/3 objektív (M.Zuiko Digital ED 75 mm F1.8 és az M.Zuiko Digital ED 60 mm F2.8 makró), az FL-600R vaku (50-es kulcsszám ISO 200-on, külön LED a mozgóképfelvételhez), az MMF-3 4/3 adaptergyűrű, melynek segítségével az összes 4/3 rendszerű objektívet használhatjuk (csepp- és porálló kivitel), valamint a HLD-6 markolat (ez is csepp- és porálló kivitelű), amely két részből áll.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.