Különc Jetway alaplap érkezik AM3+ foglalattal

A tegnap megmutatott AM3+ foglalatos Asus Sabertooth 990FX alaplap után ma egy újabb fekete foglalatra épülő modell érkezett, ezúttal a Jetway műhelyéből. Az Asus alaplapjával ellentétben ez a megoldás a 990X nevű chipkészletre épül, mely lényegében annyiban különbözik a 990FX-től, hogy a vezérlő kevesebb PCI Express sávot tartalmaz, aminek okán többkártyás CrossFire, vagy esetleg SLI esetében kisebb sávszélesség jut a kártyáknak.


[+]

A leginkább kínai és az OEM piacra fókuszáló gyártó egy meglehetősen eredeti elrendezést választott legújabb termékéhez. A feltehetőleg SB950-es déli híd nem az alaplap aljára, hanem közvetlenül a 990X északi híd mellé került, melyek így egy közös bordán osztoznak, ennek köszönhetően a SATA portok is feljebb költöztek néhány szinttel. Ezzel párhuzamosan a CPU hűtő felfogatását segítő műanyag keretet elforgatták 90 fokkal, illetve a 4+1 fázisú analóg PWM az alaplap legtetejére került.

Az elrendezésnek köszönhetően összesen 6 bővítő slotot kapott az alaplap, mely két x16 és két x1 PCI Express slotból, egy Mini PCI Express bővítőhelyből, valamint egy sima PCI-ből áll össze. A hat darab SATA 6 Gbps port mellett még egy IDE is helyet kapott, valamint USB 3.0 portok sem maradtak le az alaplapról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés