Az MSI AM3+ foglalatos alaplapja is lelepleződött

Hirdetés

A héten megindult az AMD új asztali Lynx és Scorpius platformjához az alaplap szállingózás. Ez utóbbi, AM3+ foglalatot alkalmazó termékek közül ezidáig az ASUS Sabertooth-ról, és a Jetway 990X chipkészletes megoldásáról adtunk hírt. Most az MSI-re került a sor, amely gyártó az ismert 790FX-GD70 és a 890FXA-GD70 sorozat folytatásaként most a 990FXA-GD80 nevű modellt dobja be a felsőkategóriás AM3+ alaplapok csatájába, mely egy kezdetlegesebb verziója már a CES-en megtekinthető volt.


[+]

Az alaplapon a 990FX + SB950 csúcspáros kapott helyet, melynek köszönhetően különböző SLI és CrossFire konfigurációkat is kiépíthetünk majd. Az alaplap kialakításának köszönhetően akár három, dupla kártyahelyet elfoglaló VGA-t is alkalmazhatunk majd ezen cél érdekében. A tízfázisú PWM a manapság a gyártók körében előszeretettel emlegetett katonai szabványnak is megfelelnek, melyet kissé honosítva az MSI stílszerűen csak Military Class II névre keresztelt el.


[+]

A négy teljes hosszúságú PCI Express sloton felül, két x1-es és egyetlen sima PCI is a rendelkezésünkre állhat. Ezen felül az összesen négy USB 3.0-s portból kettőt akár az előlapra is kivezethetünk majd.


[+]

Az alaplap belső részén található hat darab SB950 által vezérlet natív SATA 6 Gbps port, míg a hátlapon kettő darab Power eSATA aljzat is helyet kapott, melyet egy PCI Express sávra ültetett (jelenleg még ismeretlen) vezérlő hajt meg.


[+]

Emellett egy gigabites Ethernet, a maradék két USB 3.0, plusz egy FireWire port, valamint egy-egy PS2-es billentyűzet és egér aljzat is helyet kapott, a THX Studio Pro minősítésű integrált hangkártya kivezetéseivel egy kalap alatt.


[+]

Végül az alaplap alsó fertáján a ketegóriában már megszokott power, reset, és instant tuning (OC Genie) gombok mellett egy diagnosztikai POST CODE kijelző helyezkedik el, mely az esetlegesen előforduló, akár tuning miatt kialakuló indulási problémák kiszűrésénél lehet nagy segítség.


[+]

Az MSI 990FXA-GD80 előrendelési ára 173 euro, a hivatalos megjelenés júniusban lehet esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés