Kritikus hibákat javít az új Intel driver

Az Intel elérhetővé tette a 15.36.19.4170-es verziójú drivercsomagot, amely a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 4200, 4400, 4600, 5000, 5300, 5500, 6000, illetve az Iris Graphics 5100, 6100  és Iris Pro Graphics 5200 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében a Haswell és a Broadwell lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Hirdetés

Az új meghajtó számos hibajavítást kínál. Az Intel elsődlegesen a kijelzőkezeléssel kapcsolatos gondokra fókuszált, így megoldódik az a probléma, amely a D-Sub és DisplayPort interfészt használó felhasználókat érinti. Ennek értelmében mostantól úgy is ki lehet húzni a DisplayPort interfészből a kábelt, hogy a D-Sub interfészen keresztül közvetített kép nem megy el. Emellett a mostantól két daisy chain módban bekötött DisplayPort monitor is állandóan üzemképes lesz, így nem kell addig ki-be húzogatni a DisplayPort konnektort, amíg az adott kijelző képet nem ad. Szintén fontos javítás, hogy kétmonitoros módban néha rossz beállításokat kaptak bizonyos kijelzők készenléti módból visszatérve, de ez a probléma is a múlté.

A meghajtó sebessége is javult különösen a 3DMark 11-ben, ugyanis az Intel bevetett pár új rutint, amellyel akár 10%-kal több pontot is ki lehet csikarni az említett tesztprogramból, emellett mostantól futtatható a FurMark és a Prime95 egymás mellett is anélkül, hogy a rendszer stabilitási problémákba ütközne. A játékokra vonatkozóan az Intel most két grafikai hibát korrigált, amelyek a Call of Duty: Black Ops II és a Halo 2 képi megjelenítését torzították el.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. Pontos dokumentációt ezúttal az Intel nem adott ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés