Konfigurációk multimédiához és játékhoz

A pár napja bejelentett Aspire X5950 és X3950 asztali számítógépei mellett az Acer két multimédiás célokra kihegyezett masinát is leleplezett, ezek az Aspire M szériás újdonságok. Az Aspire M5900-as és az M3900-as típusok Intel platformra épülnek, így Core i3, i5 vagy i7 processzorokat tartalmazhatnak. A DDR3 szabványú memóriából akár 8 GB is tehető a gépekbe, a háttértár mérete pedig elérheti a 2 TB-ot. Az optikai meghajtó is megválasztható, tehát nemcsak DVD-író, hanem Blu-ray médiákat kezelő egység is helyet kaphat bennük. A grafikus kártya elhelyezésére egy x16-os PCI Express bővítőhely áll rendelkezésre, továbbá rendelhető hozzájuk hibrid tévétuner is. A konfigurációkat minitorony házba építették, amelyek az M5900 esetében szálcsiszolt fémes felületűek, az M3900-nál pedig fényes fekete borításúak. Ezek tetején egy felpattintható kártyaolvasót találhatunk, továbbá winchester gyorscsere-fiók is van. A két Acer masina Windows 7 operációs rendszerrel lesz telepítve, megjelenésükről és az árukról egyelőre nincs információ.

Acer Aspire M [+]
Acer Aspire M [+]

A Digital Storm – jó szokásához híven – ezúttal is néhány különösen erős konfigot hozott össze, amit a játékos rétegnek terveztek, hogy a legújabb, nagy számítási teljesítményt igénylő szoftverek futtatásával se legyen gond. Most a Special|OPS mutatkozott be, amelyek alapórajeles vagy tuningolt Core i5 és i7, illetve Phenom II x4 és x6-os processzorokat tartalmazhatnak. Tehát az Intel és AMD rendszerekkel szimpatizálók is megtalálják a nekik tetsző összeállítást a gépek között. A CPU-k mellé 8 GB memória rendelhető, továbbá maximum három darab HDD vagy SSD kaphat helyet benne a DVD illetve Blu-ray lemezeket kezelő optikai meghajtók mellett. A grafikus megjelenítésről NVIDIA vagy AMD kártya gondoskodhat, amelyet jó néhány variációból lehet kiválasztani, egészen a Radeon HD 5970-es és a GeForce GTX 480-as modellekig. Mindehhez persze nem árt egy izmos tápegység is, amely a Special|OPS esetében akár 1500 wattos is lehet. A PC-k ára 987-től kezdődik, és a felső határ, ha nem is a csillagos ég, de 2400 dollár felett van kicsivel.

Digital Storm Special|OPS
Digital Storm Special|OPS

Végül, ha már a gémer masinákról van szó, akkor az MSI újdonságait is érdemes megemlíteni, mégpedig a Computexen is bemutatott Draken S1 és Draken M1 modelleket. A Thermaltake-kel közösen tervezett masinák az Intel P55 chipsetjére épülnek, és Core i5 vagy i7 processzor dolgozik bennük, amit a 8 GB kapacitású 1600 MHz-es DDR3 memória egészít ki. A termékek az ATI Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák egyikével vannak ellátva (ami az MSI R5850 Twin Frozr II is lehet), továbbá a 7.1-es THX hangrendszer is a részük. Egy 80 Plus minősítésű tápegység szolgáltatja a szükséges energiát az MSI-knek, a processzor pedig folyadékos hűtéssel is a megfelelő hőmérsékleten tartható. A magas teljesítményről az MSI OC Genie funkciója gondoskodik, ami az előlapon található gombbal aktiválható. A készülékekről megjelenéséről és az árazásról sajnos nem számolt be a gyártó.

MSI Draken (forrás: PROHARDVER!) [+]
MSI Draken (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés