Mini-PC-k a maximumon

A manapság leginkább elterjedt méretesnek mondható számítógépek mellett egyre nagyobb keletje van a mini-PC-knek. Ilyen kisgépeket többféle célra is gyártanak, úgymint irodai felhasználásra vagy akár HTPC-nek. Az MSI megoldása leginkább az előbbi kategóriába sorolható. A monitor mögé is felszerelhető WindBOX-nak immár a harmadik, MS-9A35 típusjelzéssel ellátott verziója debütált a napokban.

MSI WindBOX MS-9A35
MSI WindBOX MS-9A35

Az alacsony fogyasztású rendszer aktív hűtés nélkül üzemel, és az Intel GS45 chipsetre épül, amit az ICH9M déli vezérlőhíd egészít ki. A termékben Core 2 Duo processzor dolgozik, az alap komponenseken kívül pedig került még bele 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth modul is, továbbá van rajt DVI-I, DVI-D és HDMI kimenet, illetve számos 2.0-s USB port. AZ MSI WindBOX III kitűnő irodai gép lehet, ám a gyártó még nem beszélt megjelenés pontos időpontjáról, valamint a várható árcéduláról.

MSI WindBOX MS-9A35
MSI WindBOX MS-9A35

Az Acer Revo sorozatának RL100 nevű tagja is egy hasonlóan kisméretű készülék. Ez az MSI-ével ellentétben AMD-s gép. Egy kétmagos Athlon II processzor kapott helyet benne, nevezetesen az 1,3 GHz-es Neo K325. Mellé 2 GB memóriát és egy 160 GB-os háttértárat raktak tervezők, illetve egy nyolcszoros slim DVD-írónak is maradt hely. A grafikus megjelenítésért egy Radeon HD 4290 felel, így a rendszer ideális a multimédiás igények kielégítésére is.

Acer Revo RL100 (forrás: unwire.hk)
Acer Revo RL100 (forrás: unwire.hk)

Természetesen nem hiányoznak a vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközök sem, emellett van kártyaolvasó és HDMI kimenet is. Egy különleges kiegészítő is jár a Revo mellé. A távirányítószerű eszköz a számítógépből pattintható ki, és egyszerre üzemel multi-touch-os trackpadként, illetve billentyűzetként. A Revo RL100 515 dollár körüli áron kapható Ázsia fejlettebb országaiban. Várhatóan a nyugati piacon is bevetésre kerül.

Az Acer Revo RL100 távirányító-billentyűzet-trackpadje (forrás: unwire.hk) [+]
Az Acer Revo RL100 távirányító-billentyűzet-trackpadje (forrás: unwire.hk) [+]

Új, formás ZBOX jelent meg a Zotac kínálatában, amely nem csak a cég, hanem a világ első integrált Blu-ray meghajtóval is felszerelt mini-PC-je. A ZBOX Blu-ray sorozatnak egyelőre két változata lesz: a HD-ID33 és a HD-ID34. Mindkettőben az 1,8 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos Intel Atom D525 CPU dolgozik, maguk a rendszerek pedig az NM10 Express chipsetre épülnek. Viszont amíg az ID34 2 GB DDR2-800-as memóriával és 2,5”-es, 250 GB-os merevlemezzel érkezik, addig az ID33-ba a felhasználó a saját komponenseit teheti, így szabadon konfigurálható.

Zotac ZBOX [+]
Zotac ZBOX [+]

A grafikus megjelenítésről az NVIDIA ION GPU gondoskodik, bővítőhelyként pedig egy Mini PCI Express áll rendelkezésre, illetve van még 802.11n-es Wi-Fi is. Az ára egyelőre nem derült ki.

Zotac ZBOX [+]
Zotac ZBOX [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés