Komoly gyorsulást hozhat régebbi GeForce-oknál egy kiegészítő

A nem hivatalos „mod” egy trükkel a FSR 3-at használhatják ki DLSS 3-nak álcázva a Tensor magot tartalmazó VGA-k tulajdonosai.

Jópofa, és láthatóan egész hatásos az a mod, amit egy Nukem nevű felhasználó készített, és tett elérhetővé először a Githubon, majd a Nexusmodson, segítségével ugyanis egyes játékokban akár 70-75 százalékos gyorsulás is elérhető a régebbi (2000-es, 3000-es) GeForce grafikus kártyáknál.

Az egész mögött egy olyan átalakítás áll, mely a DLSS 3-at támogató játékok esetében lehetővé teszi az AMD FSR 3 eljárásának használatát a Tensor magokkal rendelkező GPU-kon. Ez így elsőre kicsit furcsának hangozhat, de igazából egyfajta átverésről van szó: a Nexusmodsról letölthető fájlban található Registry-bejegyzések segítségével „elhitetjük” a játékokkal, hogy egy DLSS3-at támogató GPU-n ülnek, majd a játék könyvtárába kerülő DLL fájlok valójában a DLSS 3 helyett az FSR 3-mal oldják meg a képkockagenerálást.


(forrás: Digital Foundry@YouTube) [+]

A módszer, ha nem is minden esetben, de úgy tűnik, elég jól működik, a Digital Foundry például le is tesztelte már néhány játéknál, és azt tapasztalta, hogy a gyorsulás megközelítheti a hivatalos DLSS 3 implementáció kínálta sebességnövekedést, és elérheti a 75 százalékot is. Persze minden azért nem tökéletes, előfordulnak kisebb képi hibák, és a videó tanulsága szerint a sebesség is jobban ingadozik, mint normál esetben.

 

Előzmények

Hirdetés