Kívül-belül ütősek lettek az új Biostar Racing alaplapok

A gyártó két modellel frissítette a Racing szériát, az ATX méretű Z590GTA-val és a microATX-es B560GTQ-val.

Hirdetés

Múlt héten még a Valkyre szériát frissítette a Biostar, most pedig az eggyel alacsonyabb árkategóriás Racing sorozat kapott új modelleket. A két újdonság a Racing Z590GTA és B560GTQ névre hallgat, a legfőbb különbséget köztük pedig – a modellnévből is sejthető chipset típusán felül – az jelenti, hogy előbbi ATX méretű, utóbbi viszont már microATX formátumú.


[+]

Bár a vételár egyik esetben sem ismert, valószínűsítenénk, hogy a nagyobb modell lesz a drágább, abban ugyanis 20 000 órára hitelesített kondenzátorok és 14 fázisos VRM dolgozik, míg kisebb tesójában előbbi érték 10 000 óra, a VRM pedig 12 fázisos – a Tough Power Connector csatlakozók és a Digital PWM technológia viszont mindkét modellben megtalálható.


[+]

A memóriaslotok esetében szintén fedezhetünk fel némi eltérést, ugyanis bár mindkét alaplap 4 foglalattal rendelkezik, melyekbe maximum 128 GB RAM-ot pakolhatunk, csak a Z590GTA képes 5000 MHz-es OC órajelen dolgozó modulok fogadására, a B560GTQ-nál be kell érnünk 4000 MHz-cel. A PCIe interfészeket illetően természetesen mindkét esetben 4.0-s verziókról (is) beszélünk, M.2-es foglalatból például 1-1 ilyen verziójú példány került a NYÁK-ra, ezt a Z590GTA-n kettő, a B560GTQ-n pedig egy PCIe 3.0-s csatoló egészíti ki, SATA III portból pedig szokás szerint hat darabot kapunk.

[+]

A külső interfészeket tekintve már egyáltalán nincs különbség, vagyis a hátoldalon mindkét alaplapon egy (Realtek RTL8125B kontroller által irányított) 2,5 GbE LAN, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, két USB 3.2 Gen2, három USB 3.2 Gen1, két USB 2.0, illetve egy-egy HDMI, DisplayPort és DVI-D csatlakozó sorakozik, míg az audioért a 7.1-es ALC1220 kodek felel.

A gyártó LED ROCK ZONE és VIVID LED DJ szoftvereivel kompatibilis RGB világítással is ellátott alaplapok piacra kerülési dátuma és várható vételára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés