Biostar valkűrök az Z590-es harcmező felett

Egy full extrás ATX-es és egy picivel szerényebb Mini-ITX-es deszkával gyarapodott a tajvani multi portfóliója, és a testvérpár nem szenved hiányt a közös jellemzőkből.

A Biostar sem akar kimaradni a jóból, így nem meglepő, hogy bemutatásra kerültek az elsősorban a tavasszal debütáló Rocket Lake processzorok alá készült, Z590-es vezérlőhíddal szerelt, LGA1200-as alaplapjai, amelyek jelen pillanatban a zászlóshajók szerepét töltik be a gyártó kínálatában; üdvözöljük köreinkben a fekete-arany-rózsaszín színvilágú, 10 rétegű nyomtatott áramköri lappal érkező Z590 Valkyrie és Z590I Valkyrie modelleket.


[+]

Az előbbi egy ATX formátumú megoldás, aminek szilárdtest kondenzátorokkal dolgozó, 22 fázisos Dr. MOS VRM-jén két kisméretű ventilátor képében aktív hűtésű bordázat csücsül, és négy DDR4 DIMM foglalatában 5000 MHz-ig merészkedhetnek tuningmemóriáink. A felső két, x16-os PCI Express sín 4.0-s, az alsó 3.0-s, de mindegyikük fémpáncélt hord, miközben háttértárolóinkat három M.2 interfész és 6 SATA port várja. A hálózati részlegen 2,5 gigabites Realtek RTL8125B LAN található, ám az M.2 2230 Key E csatolónak hála utólagosan Wi-Fi/Bluetooth modullal ugyancsak bővíthetjük arzenálunkat.

Kedvenc zenéink egy nyolccsatornás Realtek ALC1220-as kodek segítségével szólalnak meg, míg a címezhető RGB fényekkel megspékelt, fixált I/O pajzson egy PS/2 kombóport, egy 2.0-s HDMI és egy 1.4-es DisplayPort, öt USB 3.2 Gen 2 Type-A, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A aljzat bérelt magának szállást az audio jackeken, az optikai hangkimeneten és az antenna csatlakozókon kívül. Természetesen a két BIOS ROM, a fedélzeti Clear CMOS, bekapcsoló és reset gombok, a POST kijelző, a LED szalagok számára előkészített tüskesorok vagy a fém back plate sincsenek eltávon.


[+]

A Z590I Valkyrie a Mini-ITX-es iteráció, ami már csak 10 fázisos VRM-mel (és egy légkavaróval) közeleg, valamint a RAM slotok és x16-os PCI Express sínek száma is kettőre, illetőleg egyre csökkent. Addatárainkat két M.2 konnektorba és 4 SATA portba köthetjük, viszont az Ethernet lapka, a hangkodek és az M.2 Key E csatoló kínálta lehetőség – vagy éppen az I/O sziget fixált kivitele – változatlan maradt.

A hátlapon egy PS/2 kombóport, két USB 3.2 Gen 2 Type-A, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, három USB 3.2 Gen 1 Type-A és két USB 2.0 tanyázik a két videó kimenet (HDMI 2.0, DisplayPort), a 2,5 gigabites RJ-45 anya, a három audio jack, továbbá a Wi-Fi antennák részére kihelyezett csatlakozók párosának tőszomszédságában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés