Új processzormagot kap az ARM Cortex-R sorozat

Az ARM Cortex megoldásai közül az olvasóink számára talán a Cortex-R sorozat a legismeretlenebb, de ez is fontos szerepet tölt be a vállalatnál, hiszen olyan mélyen beágyazott rendszerbe készülő processzormagokról van szó, amelyek relatíve nagy teljesítmény kínálnak, és eközben hibatűrő megoldásnak számítanak, azaz állandó rendelkezésre állásra vannak tervezve.

Ezt a vonalat az ARM már régóta viszi, de most bejelentettek egy új, Kite kódnevű processzormagot, amely az új ARMv8-R architektúrára épít. Az ARMv8-R a jól ismert, jellemzően csak ARMv8-nak emlegetett ARMv8-A architektúrához hasonló képességekkel rendelkezik, többek között támogatja a virtualizációt, de nem 64 bites, ami persze a Cortex-R sorozaton belül nem is lényeges.

A korábbi Cortex-R megoldásokhoz képest a Kite processzormag legfőbb innovációja a hypervisor mód, ami lehetővé teszi különböző operációs rendszerek, programok és valós idejű feladatok kombinálását egyetlen processzoron, miközben persze biztosítja azok szigorú elkülönítését is.

A Kite kódnevű processzormag pontos elérhetősége még ismeretlen, ahogy a specifikációja is, de valószínűleg idén már licencelhetővé válik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés