Kiszivárgott az Intel friss útiterve

A Computex nem csak a sajtónak és az érdeklődőknek szól, hanem a gyártóknak is, így a publikus prezentációk mellett a cégek számos zártkörű megbeszélést is tartanak. Természetesen mindezt teljes titokban, de pár beavatott gondol az információra éhező felhasználókra is, így néha idő előtt kiszivárognak az útitervek. Ez történt most az Intellel, aminek a cég biztos nem örül, de nem lehet ez ellen tenni.

Hirdetés

A VR-Zone által szerzett dián világosan látszik, hogy az év végén érkezik az Ivy Bridge-E kódnevű processzor, amelyet az aktuális X79-es alaplapok elfogadnak, így az LGA2011-es foglalat élettartama meghosszabbodik. Ebben a szegmensben érdekesebb a következő esztendő vége, amikor már a Haswell-E processzorok kapnak szerepet, melyek formálisan új tokozást kapnak, ami főleg a DDR4-et kezelő memóriavezérlő bevetésének köszönhető, és ehhez új alaplap is szükséges az X99-es vezérlő mellett.


(forrás: VR-Zone) [+]

A megfizethető kategóriában a Haswell nemrég jelent meg, így ennek feltűnése nem jelent meglepetést az útiterven, de a következő évben nem a Broadwell kódnevű fejlesztés érkezik, hanem egy Haswell frissítés, amihez új 9-es szériás vezérlőhidak jönnek. Utóbbi lapkák az aktuális megoldásoktól lényegében a SATA Express bevezetésében különböznek. A Broadwell egyébként nem lett törölve, viszont LGA1150-es tokozású formában nem lesz bevetve, de alaplapra forrasztható tokozással ellátott verziók érkeznek, elsősorban a mobil piacra.

Bár a terveken nem látszik, de 2015-ben érkezik a Skylake kódnevű megoldás. Ez a rendszer alapvető újításokat vezet majd be, mivel teljesen új alapokra épülő integrált grafikus processzort kap. Megtudtuk, hogy ennek fejlesztéséért Ofri Wechsler és csapata felel, akik jelenleg a Larrabee projekt leszármazottjának tekinthető MIC architektúra útját delegálják a Xeon Phi termékvonalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés