Praktikus kamera önjelölt filmművészeknek

Az 1949-ben alapított Praktica elsősorban fényképezőgépeiről és nem kameráiról ismert, ám ennek ellenére a vállalat már jó ideje egész komoly kis szortimentet épített ki az elmúlt években e szegmensben is. Bár azt nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményeket érhetnek el termékeikkel, hiszen mostanság már a "K" kategóriás gyártók is olcsó, Full HD modellekkel bombázzák a piacot.

Praktica DVC 10.4
Praktica DVC 10.4

A DVC 10.4 típusjelzésű eszköz egy 1 / 2.3" CMOS érzékelőt kapott és az 1080p (30 fps) mellett képes HD (30/60 fps), VGA (30/60 fps) és WQVGA felbontású videok elkészítésére is. Ez utóbbi érdekessége, hogy ilyenkor másodpercenkénti 240 képkockás sebességgel rögzít a készülék. Állóképek esetén 12 megapixeles fotókat is lőhet a felhasználó, illetve, ha hajlandó megkötni az interpolációs technológiákkal járó kompromisszumokat, akkor akár 20 megapixeles fényképek elkészítése is biztosított.

Érintőképernyőjének képátlója három hüvelyk, felbontása pedig 960x240 képpont. Belső memóriája mindössze 128 megabájt, ami gyakorlatilag semmire sem elég, viszont az integrált kártyaolvasónak köszönhetően a tárolókapacitás bizonyos korlátok között tetszés szerint növelhető.

Praktica DVC 10.4
Praktica DVC 10.4

Helyet kapott rajta egy lámpa, ami sötétben jöhet jól, és többek között egy USB-, illetve egy HDMI csatlakozó is. A 210 gramm súlyú, 12 centi hosszú, 6 centiméter magas és széles kamkorder pontos megjelenési dátumáról, illetve áráról egyelőre nem árult el konkrétumot a gyártó.

Előzmények

Hirdetés