HD felbontású 3D-s minikamera az Aiptektől

A piko projektorokban, hagyományos és úgynevezett YouTube kamerákban, fényképezőgépekben, e-book olvasókban és hordozható multimédia lejátszókban utazó Aipteket egyre komolyabban kell venni. Az agresszíven (Magyarországon is van már disztribútoruk) terjeszkedő vállalat bejelentette a 3D HD-DV típusjelzésű termékét, amellyel kétségkívül felkavarja a hordozható háromdimenziós eszközök állóvizét.

Aiptek 3D HD-DV (forrás: Engadget Chinese)
Aiptek 3D HD-DV (forrás: Engadget Chinese)

Leginkább azért, mert az otthoni – tehát nem professzionális – kategóriában ezt a szegmenset jelenleg egyedül a FujiFilm Real 3D W1 névre hallgató készüléke képviseli, amelynek tavalyi bevezetésétől sokat várt a cég, de valamiért mégsem sikerült letarolni a piacot. A kínai Aiptek viszont júliustól egy kompakt kis 3D-s csomagot dob piacra, amely egy webkamerából, két digitális képkeretből, valamint a világ első HD felbontású, otthoni felhasználóknak szánt kamerájából áll.

A készülék két darab öt megapixeles CCD-t kapott, amellyekkel egyaránt rögzíthető álló- és maximum 720p-s felbontású mozgókép is. A modell egy kihajtható USB-n keresztül csatlakoztatható a számtógéphez, a képkeretekhez illetve a tévékhez. Ezen keresztül tölthető is, de a gyártó nem árulta el, hogy milyen hosszú működési idővel lehet számolni. A hasonló méretű termékeket elnézve egy-másfél órás üzemidő valószínűsíthető. Az Aiptek 3D HD-DV-ért 250 dollárt kell majd fizetni. Bízzunk benne, hogy belátható időn belül hazánkban is elérhető lesz a kamera.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés