Kicsik között legnagyobb

Hirdetés

A GS Magicstor tegnap a CES-en bemutatta a világ legnagyobb kapacitású, 1 hüvelykes tányérokat használó merevlemezét. A kínai vállalat új modellje 4,8 GB adat tárolására képes, ez a kapacitás több mint kétszerese a Cornice legújabb meghajtójáénak, amelyről néhány napja számoltunk be. A gyártó a miniatűr merevlemezt digitális fényképezőgépekbe, kéziszámítógépekbe, MP3-lejátszókba és egyéb hordozható eszközökbe szánja.


A 4,4 GB-os változat

A mindössze 42,8 x 36,4 x 5 mm (CompactFlash Type II szabványnak megfelelő) méretű Magicstor drive egyetlen 4200 rpm-mal pörgő tányért tartalmaz. A vállalat, japán riválisaihoz hasonlóan, dolgozik még kisebb (0,8 hüvelyk) átmérőjű tányérokat használó merevlemez fejlesztésén is.

A flash memóriáknál olcsóbb mini-merevlemezek piaca gyorsan bővül. Az IDC prognózisa szerint az 1 hüvelyk átmérőjű tányérokat használó meghajtókból jövőre 1,5 millió darab fogy majd, szemben az idei 750 000-es darabszámmal. A piac fontosabb szereplői a GS Magicstor mellett a Hitachi, a Toshiba és a Cornice.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés