A Khronos Group elkészült az OpenMAX API-val

openmax

A Khronos Group bejelentette, hogy elkészült az OpenMAX API 1.0-s verziója, melynek segítségével a fejlesztők multimédiás programokat írhatnak a széles körben elterjedt mobil és beágyazott eszközökhöz. Az alkalmazás operációs rendszertől és hardveres platformtól függetlenül használható, mivel az érintett cégek már elkezdték beépíteni a termékeikbe a támogatást.

Az OpenMAX célja olyan átfogó megoldást kínálni, ami segít a fejlesztőknek az egyes multimédiás programok portolásában az eltérő hardveres felépítéssel rendelkező okostelefonokra és multimédiás lejátszókra. Ennek köszönhetően a gyártók eltérő termékeire nem kell külön fejleszteni, hanem elég az optimalizálás feladatát ellátni, így az adott program több platformra is megjelenhet úgy, hogy a fejlesztési költségek minimális mértékben emelkednek.


[+]

Az API három rétegre épül: Application Layer, Integration Layer és Development Layer. Az AL az OpenMAX legfelsőbb szintje, így a program, illetve a köztes réteg (Middleware) közötti kapcsolatot biztosítja. Az IL egy alacsony szintű interfész a különböző kodekek számára, míg a DL segítségével a fejlesztő elérheti a hardver különböző funkcióit.

Az OpenMAX API pontos leírása és specifikációja az alábbi weboldalon érhető el.

Hirdetés