Hirdetés

Két, egymás fölé helyezett monitort is kiválthat az LG DualUp

A 16:18 képarányú kijelző mellett egy új UltraFine modellt is várhatunk a gyártótól a jövő évi CES-en.

Hirdetés

Két új monitor részletes bemutatóját tartja majd meg az LG a 2022-es CES kiállításon, amelyek közül a kisebb figyelmet nagy valószínűséggel az UltraFine 32UQ85R kapja majd. A név egy 31,5” képátlójú, UHD felbontású Nano IPS Black panellel szerelt megjelenítőt takar, ennek kontrasztaránya 2000:1, maximális fényereje pedig 400 nit lesz, ezek mellé 98%-os DCI-P3 színtérlefedettség és VESA DisplayHDR 400 támogatás is jár.


[+]

A pivot módra képes, állítható magasságú és dönthető állvánnyal szerelt, egy-egy HDMI, DisplayPort és USB Type-C, illetve két USB Type-A, valamint egy 2 x 5 wattos teljesítményű sztereó hangrendszerrel szerelt monitor mellett a szokatlan képarányú, 16:18-as DualUp 28MQ780 bemutatkozására is számítani lehet.


[+]

Ez a 27,6” képátlójú, Nano IPS panelre épülő kijelző azok számára lehet érdekes, akik jelenleg két, egymás mellett elhelyezett monitort használnak, ugyanis a DualUp két egymás fölé helyezett, 21 hüvelykes monitornyi hasznos területtel rendelkezik, amelyen 2560x2880 pixel sorakozik. Persze a kétmonitoros rendszerekben bizonyára ritkának számít a 21”-es kijelzők használata, de nem kizárt, hogy ha a termék sikeres lesz, nagyobb modellek is piacra kerülnek majd, és miért ne lenne sikeres egy olyan monitor, amelynek használatával nem csak helyet spórolhatunk, de az oldalirányú fejmozgás megszűnésével nyakunknak is jót tehetünk.


[+]

A másodig generációs LG Ergo talpon nyugvó monitor csatlakozókínálat szempontjából megegyezik az előbb említett modellel, de a 98%-os DCI-P3 színtérlefedettséget is kipipálhatjuk, a panel specifikációi viszont a 32UQ85R-éhez képest valamivel szerényebbek: a fényerő maximuma megáll 300 nitnél, a kontrasztarány „csak” 1000:1, és a DisplayHDR 400-at is el lehet felejteni, bár magát a HDR-t a fejlesztés támogatja.


[+]

Az újdonságok ára és megjelenési ideje egyelőre nem ismert, erről bővebben valószínűleg már csak a CES-en fogunk hallani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés