Hirdetés

IFA 2020: kipróbáltuk a JVC Dolby Atmos fejhallgatóját

Az XP-EXT1 papíron képes a 7.1.4 csatornás hangzás visszaadására.

Az IFA 2020 kiállításon a JVC is képviseltette magát. A cég elhozta az egyik új termékét, a sokat ígérő XP-EXT1 nevű modellt. A termékről azt állítja a vállalat, hogy képes a 7.1.4 csatornás hangzás megteremtésére, azaz így kihasználható vele az objektumalapú hangszabványokban rejlő lehetőség. A szett része egy külső egység is, amelyhez 5 GHz rádiófrekvenciás technológia révén kapcsolódik a fejhallgató. Ebbe a dobozba kell eljuttatni valahogy az hangjeleket, ami történhet HDMI, optikai digitális vagy analóg sztereó csatlakozón keresztül, de a Bluetooth használata is támogatott.


[+]

A fülhallgatóban sajnos csak két meghajtó található, tehát ezek feladata, hogy valahogy megteremtsék a rengeteg csatorna illúzióját. A varázslat a JVC szerint egy speciális kalibrációs eljárásban rejlik, amelynek során a termékbe épített mikrofonok és egy applikáció segítségével az eszköz feltérképezi a fül karakterisztikáját, és ennek segítségével jön létre a 3D megszólalás érzete.


[+]

Nos, a kiállításon alkalmunk nyílt egy rövid időre kipróbálni a modellt, több különféle tartalommal is. A tény, hogy nem szól rosszul, de hogy őszinték legyünk, a végeredmény messze elmaradt attól, amit egy "valódi" 7.1.4 csatornás, tehát valódi hangszórókat tartalmazó rendszer produkál. Kicsit olyan érzésünk volt, mint a "Dolby Atmos hangprojektoroknál", amely szintén csak távolról tudják megközelíteni hangélményt.


[+]

A 330 gramm súlyú, egyébként kényelmes, és remek sztereót produkáló modell 1000 eurós, azaz mintegy 360 000 forintos áron vásárolható meg.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Előzmények

Hirdetés