Jön a Focal új csúcsfejhallgatója

Az Utopia új változata teljesen nyitott, minőségi anyagokból készült, ráadásul állítólag igen jól szól.

A francia Focal 2016-ban határozott úgy, hogy színre lép egy abszolút felsőházba szánt fejhallgatóval, és ennek eredményeként született meg a Focal nevű termék. A modell nagy sikert aratott, és nem is volt kérdés, hogy érkezik majd a folytatás. A vállalat most azt jelentette be, hogy elkészítette a legújabb változatot, amely a tervek szerint hamarosan a boltokba kerül. Azt nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni, de ha abból indulunk ki, hogy a korábbi verzióért durván másfél millió forintot kértek, akkor sejthető, hogy nem lesz kifejezetten olcsó.

Focal Utopia 2022
Focal Utopia 2022 [+]

A gyártótól kapott információk értelmében a teljes tartományú, berillium, M-alakú meghajtók teljesen nyitott hátlappal rendelkeznek, és passzív vagy aktív korrekció nélkül működnek 5 Hz-től 50 kHz-ig. A cég mérnökei új hangtekercset választottak, amely rézből – a megbízhatóság növelése érdekében – és alumíniumból áll. Ez az ötvözet fiatalosabb hangkarakterisztikát biztosít, amely még nagyobb semlegességet kölcsönöz, erőteljes basszusokkal és lágyabb magas hangokkal. Ráadásul a fülkagylók belsejében lévő rácsok mostantól M-alakúak, követik a hangszórók ívét, így jobb linearitást és még nagyobb pontosságot biztosítanak elméletben.

Az új Focal Utopia fejhallgató impedanciája 80 ohm, az érzékenység 104 dB, a frekvenciaátvitel pedig ugyebár 5 Hz és 50 kHz közé esik. A 490 grammos terméknél a perforált memóriahabból készült fülpárnákat báránybőr fedi, és a fejpárna is bőrből van.

Az Utopia műbőr csomagolásban, fekete szövetből készült hőformázott hordtáskával és két nagy hanghűségű kábellel (3 és 1,5 méter) érkezik, hogy a felhasználó a fejhallgatót otthon erősítővel, vagy útközben Lemo csatlakozóval és Jack adapterrel használhassa.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés