Jetway: érkeznek az XBLUE szériás AMD-s alaplapok

A Jetway bemutatta a legújabb alaplapszériáját, melyet a tervezők XBLUE névvel illettek, és a középkategóriás szegmensbe szánnak. Az XBLUE-78GA3 az AMD 780G lapkájára épül, míg az olcsóbb XBLUE-77A3 verzió a 770-es vezérlőchipet alkalmazza. Az alaplapok Socket AM2, AM2+ és AM3 tokozású processzorokat fogadnak, ennek megfelelően rendelkeznek két DDR2, illetve két DDR3-as memóriafoglalattal is. Előbbi maximum 1066, utóbbi pedig 1333 MHz-es effektív órajellel működő memóriamodulokat képes fogadni. Természetesen a DDR3 modulok használata esetén Socket AM3 tokozású processzor szükséges.


Jetway XBLUE-77A3

A 780G északi híddal szerelt modell egy DirectX 10 kompatibilis integrált grafikus processzorral is rendelkezik, mely Radeon HD 3200 névre hallgat, és DVI, D-Sub, valamint HDMI kimenettel rendelkezik. A 770-es vezérlővel szerelt alaplaphoz azonban mindenképpen kell vásárolni egy diszkrét grafikus kártyát. Az SB700 déli vezérlőhidakat használó termékek támogatják a CrossFireX technológiát is, továbbá a hat darab SATA-300 port mellett hatcsatornás hangkártyával rendelkeznek.


Jetway XBLUE-78GA3

Az új Jetway XBLUE termékek pár hét múlva kerülnek kereskedelmi forgalomba, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nem nyilatkozott a gyártó.

Előzmények

Hirdetés