Ha minden igaz, januárban beindul a Rocket Lake-S processzorok tömeggyártása

Bár készülnek az újdonság célplatformjaként megjelölt Intel 500-as sorozatú vezérlők, két alaplapgyártó is megerősítette, hogy a 400-as megoldások számára sincs szó veszett ügyről.

A OneRaichu becenéven ismert úriember egy Twitter bejegyzés keretében közzétette az Intel Rocket Lake-S kódnevű processzorok útitervét, amely szerint a tömeggyártás január folyamán veszi kezdetét és március harmadik, illetve április második hete között már megkezdődhet a szállításuk.


(forrás: @OneRaichu Twitter)

A kiszivárogtatott információk közé tartozik az is, hogy az első mérnöki minták (ES1) még idén júniusban elkészültek, a második verziójuk (ES2) pedig augusztus közepén gördült le a futószalagról, míg a kvalifikációs minták december első hetében láttak napvilágot.


(forrás: @momomo_us Twitter)

Az Intel 400-as vezérlőhídra épülő alaplapok kompatibilitását illetően momomo_us osztott meg egy Biostar bannert, amely a gyártó Z490-es deszkáit egymás mellé felsorakoztatván hirdeti a 11. generációs Intel Core központi egységek támogatását.


(forrás: @momomo_us Twitter) [+]

Úgy fest, hogy a Biostaron kívül az ASRock is frissítette néhány Z490-es lapjának termékoldalát az ügyben (Z490 Aqua, Z490 Taichi, Z490 Extreme4, Z490 Steel Legend, Z490 PG Velocita, Z490 Phantom Gaming-ITX/TB3), ráadásul a W480 Creator, valamint a H470 Steel Legend ugyancsak felkerült a listára.

Előzmények

Hirdetés