Megerősítette a Rocket Lake következő évi érkezését az Intel

A vállalat szerint az első nyegyedévben kerül majd piacra a PCI Express 4.0-t támogató asztali platformjuk.

A tegnapi napon írtunk arról, hogy az tavasszal rakétázhatja meg az asztali piacot, amit akkor még egy kiszivárgott útitervre alapoztunk, de az Intel ezt egy friss blogbejegyzésben hivatalosan is megerősítette.

Hirdetés

A vállalat persze most még felszínesen beszélt erről, de lényegében leírták, hogy az asztali Rocket Lake processzorok, illetve a hozzá való PCI Express 4.0-t is támogató alaplapok a következő esztendő első negyedévében érkeznek, a fentebb linkelt útiterv alapján várhatóan jövő tavasszal.

Magáról a friss, LGA1200-as foglalatba készülő rendszerről tényleg elég sokat tudni. A platform képességeiről az alábbi hírben írtunk, és az sem titok, hogy maga a processzor továbbra is 14 nm-es node-on készül, illetve maximum nyolc darab a Cypress Cove kódnevű magot használ, ami egyfajta átmenet a Sunny Cove, illetve a Willow Cove között. Ráadásul alapvetően közelebb áll a Tiger Lake-ben elérhető Willow Cove fejlesztéshez, de a 14 nm-es gyártástechnológia miatt csak 512 kB-os L2 gyorsítótárat használ, nem pedig 1,25 MB-ot, amennyit a Willow Cove mellé társít a vállalat. Ennek nyilván számottevő hátránya lesz a teljesítményre nézve, de a nem túl korszerű gyártási eljárásba ennyi fér bele.

Az Intel új, és egyben első PCI Express 4.0-s asztali platformjával kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés az árazás lesz, de erről nyilván nincs adat, hiszen a start még hónapokra van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés