Izmos gémer notebook duó az MSI-től

Hirdetés

A gémer társadalom megint dörzsölheti a tenyerét, friss hús érkezik a notebook piacra. Persze ilyenkor az ellentábor rögtön felhördül, hogy márpedig a notebook nem játékra való, mindenesetre erről az MSI-nek vagy nem szóltak, vagy nem érdekli őket, mert a tavasszal bemutatott GT660 után máris két új gépezetet lepleztek le, hamarosan érkezik a GX660R és a GX660. A laptopok az Intel Calpella platformjára épülnek, és Core i7 processzorokkal lesznek felszerelve. Elég vaskos kialakításúak, méretük 396 x 269 x 55 mm-es, amihez 3,5 kilogrammos tömeg társul, szóval nem éppen a pehelysúlyú notebookok körét gazdagítják. A monitoruk 15,6”-es képátlójú, ami Full HD felbontású, azaz 1920x1080 pixelből épül fel. A rendszermemória 12 GB-ig bővíthető bennük, háttértárként pedig két (a GX660R esetében RAID 0 tömbbe kötött) winchester szolgál. Természetesen az egész gép lelke, a videokártya sem az egyszerű típusok közül kerül ki, az 1 GB GDDR5 VRAM-mal felszerelt Mobility Radeon HD 5870-t tették a GX-ekbe.

A megfelelő játékélményhez a látvány mellett a hangnak is nagy szerepe van, ennek megfelelően a sztereó hangszórókon kívül egy mélynyomót is rejtettek a laptopba, ezeket pedig a Dynaudio technológiás hangrendszer szólaltatja meg. A szokásos notebookos körítés sem maradt el, van kártyaolvasójuk, HD webkamera rajtuk, Gigabit Ethernet és 802.11b/g/n-es Wi-Fi, illetve 2.1-es Bluetooth adapter is. Ráadásul már 3.0-s USB aljzatokat is találhatunk rajtuk a HDMI, eSATA és 2.0-s USB-k mellett. A készülék energiaéhségét szükség esetén a 9 cellás akkumulátora elégíti ki. A Turbo Drive Engine és a Cooler Boost pedig a teljesítmény-növelésben és a hűtés optimalizálásában van a felhasználó segítségére.

A Windows 7 Home Premiumának 64 bites verziója kerül rá operációs rendszerként. A megjelenés időpontja nem derült még ki, ahogy a gépek ára is kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés