Gusztusos GeForce RTX 3060 a Gigabyte boszorkánykonyhájáról

A fehér/ezüst színvilágú Vision széria bővült egy GA106-os GPU-val szerelt megoldással.

Hirdetés

A Gigabyte kivette a maga részét az eddigi legkisebb Ampere dizájn startjából és bemutatta a tartalomgyártókat célzó Vision termékcsaládjának legújabb tagját, a GeForce RTX 3060 Vision OC-t, amit az NVIDIA GeForce Studio driverrekel is összepárosíthatunk (persze ez minden más GeForce-ra szintúgy igaz).

A 280 mm hosszú vezérlőn a közvetlen kontaktusú, rézből készült hővezető csövekkel operáló, szálcsiszolt alumínium lapot viselő WindForce 3 hűtés teljesít szolgálatot, amelynek három dupla golyóscsapágyas légkavarója grafén kenést kapott. A fém backplate-en tisztességes méretű kivágás található, így a harmadik ventilátor akadály nélkül fújhatja át a levegőt a lamellák között, a hűtő burkolatának tetején pedig RGB-s fényorgona lelt otthonra, amit természetesen az RGB Fusion 2.0 technológia segítségével címezhetünk.


[+]

A GPU a referencia 1777 MHz helyett 1837 MHz-re Boostol, a 12 GB-nyi GDDR6 memória pedig 15 GHz-en ketyeg, miközben az energiaellátás egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón (és persze magán a PCI Express sínen) keresztül valósul meg. Az I/O két 1.4a verziószámú DisplayPortban és két HDMI 2.1 kimenetben öltött testet. A vételárnak elvi szinten 400 dollár környékén kellene lennie, de tudjuk, hogy manapság ez nem jelent semmit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés